logo

107 Ataşehir Belediyesi Personeli ‘Güvenlik’e Takıldı

107 Ataşehir Belediyesi Personeli ‘Güvenlik’e Takıldı

696 Sayılı KHK ile kararnamenin taşeron işçilerin kadroya alınması hükümleri gereği başvuruları alınanlardan 107 Ataşehir Belediyesi personeli güvenlik soruşturması mağduru oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

696 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile kararnamenin taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili hükümleri gereği başvuruları alınan Ataşehir Belediyesi personelinden yaklaşık 1700’ünün güvenlik soruşturması tamamlandı. Soruşturması tamamlanan 1700’e yakın personelden 107’sinin güvenlik soruşturmasının olumlu olmaması nedeniyle kadroya geçiş işlemleri tamamlanamadı.

500’E YAKIN PERSONELİN GÜVENLİK ARAŞTIRMA SONUCU BEKLENİYOR

Ataşehir Belediyesi personelinden güvenlik soruşturması devam eden sonuçları henüz belediyeye ulaşmamış 500’e yakın çalışanın olduğu, gelecek yeni sonuçlarla 107 olan Güvenlik Soruşturması mağdurlarının sayısının artmasından endişe ediliyor. Bu endişenin Ataşehir ile sınırlı olmayacağı, tüm Türkiye için geçerli olduğu ifade ediliyor. Bazı personelin geçici olarak çalışma izni ile çalışmaya devam ettiği ifade ediliyor.

SUÇ VE CEZANIN KİŞİSELLİĞİ HATIRLATILIYOR

Belediye yetkililerinin, “Suçun kişiseldir” diyerek; suçu isleyenden başkasının suçlanamayacağı ve ayni şekilde suçludan başkasının cezalandıramayacağı evrensel hukuk ilkesini hatırlatarak, “KHK kapsamında” yürütülen güvenlik soruşturmalarının kendileri ile ilgileri olmadığı, o bilgilerin önemli bir kısmına kendilerinin de ulaşamadıklarını vurguluyor.

“GÜVENLİK SORUŞTURMASI” İLE KADROYA GEÇİŞLERİ ENGELLENENLERDEN PROTESTO

Belediye önünde toplanan bir grup “KHK Kadro Süreci Mağduru” Ataşehir Belediyesi personeli, özellikle CHP’li belediyelerde “Güvenlik Soruşturması” gerekçesi ile kadroya geçişlerinin engellenerek işsiz bırakılmalarını iddia ederek protesto ettiler. Kendilerine gerekçe gösterilmeden işlerine son verildiğini iddia eden işçiler oturma eylemine başladılar.

KHK KADRO SÜRECİ MAĞDURLARI TEPKİLİ

Toplamda 260’ı bulacağı iddia edilen kadroda güvenlik soruşturmasına takılan personel sayısının, henüz sonuçları gelmeyen 600’e yakın personelin güvenlik soruşturması tamamlanıp sonuçlarının gelmesi ile netleşecek. 165 personelin kendisinin başvurmadığını iddia edildiği süreçte KHK hükümleri gereği iş akitleri yenilenmeyen emekli çalışanlar ile birlikte “KHK Kadro Süreci Mağduru” personel sayısının 390’a yakın olduğu iddia ediliyor.

KADRO SÜRECİ TAMAMLANAMAYAN 107 ÇALIŞANIN İŞ AKİTLERİ SONLANDI

Ataşehir Belediyesi, güvenlik soruşturması olumlu olmayan 107 çalışanın iş akitlerini yenileyemedi. kadro geçişleri tamamlayamayarak iş akitleri sonlandırılanlar arasında CHP Ataşehir Gençlik Kolları eski başkanı Oğuz Kaçmaz’ın da yer aldığı öğrenildi.

CHP ATAŞEHİR GENÇLİK KOLLARI ESKİ BAŞKANI OĞUZ KAÇMAZ’DA KHK MAĞDURU

Olumsuz güvenlik soruşturma sonucu iş akti yenilenmeyen, kadroya geçemeyen CHP Ataşehir Gençlik Kolları eski başkanı Oğuz Kaçmaz’ın, sabıkasında işten çıkarılmasını gerektirecek her hangi bir durum olmadığını iddia ettiği ifade ediliyor.

10 BİN CİVARINDA İBB ÇALIŞANI “KHK KADRO SÜRECİ MAĞDURU”

Edinilen bilgiye ve iddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nde 10 bin civarında personelin de olumsuz gelen “Güvenlik Soruşturması” sonucunda kadro başvurularının olumlu sonuçlanmadığı belirtiliyor. 10 bin civarında İBB çalışanı olumlu sonuçlanmayan kadro başvurusu nedeniyle “KHK Kadro Süreci Mağduru” oldu.

HUKUKSAL SÜRECİN HIZLI SONUÇLANDIRILMASI SAĞLANACAK

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, KHK ve ilgili tebliğ hükümleri gereğince İstanbul Valiliği’nde oluşturulan İtiraz Komisyonu’na itirazları sağlanıp, bu kapsamda valiliğin kararının komisyona iletildiği hatırlatılarak, “İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu kapsamda iş akitleri sonlandırılan çalışanlarımızın hukuksal süreçlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması sağlanacaktır” ifadelerine yer verilmişti.

GÜVENLİK ARAŞTIRMA SONUCU 107 ÇALIŞANIN İŞ AKİTLERİNE SON

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sınavlardan başarıyla geçen personelin “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması” formları Valilik Makamına gönderilmiş olup, sonuçların bir kısmı valilik tarafından komisyona iletilmiştir. Bu kapsamda 107 çalışanımızın kendileriyle ilgili güvenlik soruşturmaları olumlu gelmediğinden iş akitlerine son verilmek zorunda kalınmıştır” ifadeleri ile kararların KHK ve tebliğ ile zorunlu olduğunun altı çiziliyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI SONUÇLARINDA BELEDİYEMİZ İRADESİ BULUNMUYOR

Güvenlik soruşturması sonuçlarının belediye iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmadığının da altının çizilen açıklamada, “İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ve tarafımıza bildirilen güvenlik soruşturması sonuçlarının belediyemiz iradesiyle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ