logo

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yemin Etti

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yemin Etti

erdogan_yemin_TBMMİlk kez halkoyu ile seçilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin 12 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yemin etti. Erdoğan yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de yemin etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan mazbatasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten alarak resmen göreve başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de yemin ederek resmi olarak görevine başladı.

Erdoğan’ın yemin etmesinin hemen ardından Meclis’e getiren forsu kapalı makam aracının forsu açıldı. Sonrasında da Ankara’da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Yemin töreni sonrası Meclis’ten ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’e geçti.

YEMİN EDEN ERDOĞAN GÖREVİNE BAŞLADI

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in çağrısıyla olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yoklama yaptıktan sonra saat 14:00 sıralarında TBMM Genel Kurul Salonu’na gelen Recep Tayyip Erdoğan saat 14:15 gibi yemin ederek resmen Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yeni görevine başlamış oldu.

CHP YEMİNİ PROTESTO ETTİ

Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden önce CHP Milletvekili Engin Altay ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek arasında bir gerginlik yaşandı. Usul tartışması isteyen Altay’a itiraz eden Çiçek, “Katılırsınız veya katılmazsınız ben bu töreni icra edeceğim” dedi.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay elindeki anayasa kitabını Başkan Çiçek’e fırlattı. Kısa süren gerginlikten sonra CHP’liler vekiller Genel Kurul salonunu terk etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ