logo

15 TEMMUZ’U, DARBEYİ, FETÖ’YÜ KİM ARAŞTIRACAK!

15 TEMMUZ’U, DARBEYİ, FETÖ’YÜ KİM ARAŞTIRACAK!

darbe_fetoTBMM de kurulan 15 Temmuz darbe girişimini ve Cemaat yapılanmasını araştıracak olan komisyon üyeleri belirlendi. 15 Temmuz Darbe Girişimini Ve FETÖ Terör Örgütünü kimler araştıracak?

TBMM de kurulan 15 Temmuz darbe girişimini ve Cemaat yapılanmasını araştıracak olan komisyon üyelerinden Hüseyin Kocabıyık’ın araştıracağı iddia edilen FETÖ Terör Örgütü” elebaşı Fetullah Gülen hakkında düşüncelerini dile getirdiği köşe yazısı hatırlatalım istedik…

15 Temmuz Darbe Girişimini Ve FETÖ Terör Örgütünü Kimler Araştıracak?

TBMM de kurulan 15 Temmuz darbe girişimini ve Cemaat yapılanmasını araştıracak olan komisyon üyeleri belirlendi.

Şüphesiz ki Türkiye’nin hayati meselelerinden biri olan bu kalkışmayı araştıracak komisyon üyelerinin sicilleri de önemli. Ve üyelerden biri, AKP İzmir Millet Vekili Hüseyin Kocabıyık.

Hatırlayalım…

HÜSEYİN KOCABIYIK’TAN GÜLEN’E METHİYELER…

20.12.2009 Tarihli, Yeni Asır gazetesinin köşesinde kaleme almış olduğu yazıyı aynen aktarıyoruz.

BÜYÜK TÜRK’ÜN BAŞARDIKLARI

Bir kere daha gördüm, ona düşmanlık edenlerin, onu tehlike ve tehdit olarak görenlerin ne kadar zavallı olduklarını… Son Amerika seyahatimde bir kez daha Fethullah Gülen Hocaefendi ve öğrencilerinin, Türk milletinin şanı ve şerefi için neleri başardıklarını öz gözlerimle gördüm. Kimse bana bu ülkede milliyetçilik, vatanseverlik, Atatürkçülük mavalları okumasın. Gitsin ve çağımızın alperenleri olan Fethullah Gülen ve öğrencilerinin, dünyanın 115 ülkesinde Türk milleti için neler yaptıklarını, ne mucizeler gerçekleştirdiklerini bir görsün. Öyle bol keseden hamaset yapmak kolay. Ben daha önce Afganistan’da görmüştüm, oradaki Türk okulları, silahların gölgesinde Taliban’ın tehditleri altında o zavallı ülkenin çocuklarına eğitim veriyorlardı. Şimdi Afgan Parlamentosu’nda 30’a yakın Türk soylu milletvekili var, bundan daha fazla bu okullardan mezun siyasetçi. Bundan kimin haberi var?

Geçtiğimiz aylarda bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, bu insanları tehdit ilan etti. Bunu diyen zat, Türk Ordusu’nun içindeki cuntaları gizlemek ve hukuktan kaçırmak için her türlü çabayı gösterirken, bakın onun tehdit diye nitelediği insanlar başka diyarlarda neler yapıyorlar? Sadece Amerika’da gördüklerimi anlatayım:

Şu anda ABD’de Fethullah Gülen ve arkadaşlarının açtığı 200’e yakın kreş-ilkokul-ortaokul ve lise var. Bunun yanı sıra bilebildiğim kadarıyla 10’a yakın üniversite eğitimi veren yüksekokul var. Mesela Arizona’daki okulları gezdik. Böyle bir şey hayatımda görmedim. Bu kadar muhteşem okullar kurulabilir mi? Kurulmuş ve öğrencilerinin yüzde 95’i Amerikalı. Bu okulların çok başarılı olduğu efsanesi hızla yayılıyor Amerika’da. Amerikalı anne babalar, Türk okullarını tercih ediyorlar. Daha önemlisi ABD Milli Eğitimi kendi devlet okullarını, “Siz bu işi bizden iyi yapıyorsunuz, alın bizim okulları da siz işletin” diye Türklere veriyorlar. Düşünebiliyor musunuz, binlerce ABD’li çocuk Türkçe öğreniyor, Türkiye’yi tanıyor ve sevgi besliyor. Bu çocukları yetiştiren öğretmenler ise Anadolu’nun kendisini insanlığa adamış tertemiz çocukları. Okullara girdiğiniz vakit her köşesinde Türkiye kokusu alıyorsunuz. Gördüğümüz tabloyu anlatmaya inanın kelimeler kafi değil.

Hayatımda herhangi bir cemaate yakınlık duymuş birisi değilim. Dindarları sever, dincilerden nefret ederim. Hem dindar hem de vatanları için iyi şeyler yapanlara ise büyük saygı duyarım. Vicdani sorumluluğumun gereği olarak belirtmem gerekir ki, Fethullah Gülen Hocaefendi belki de son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir. Yeryüzünün her köşesinde Türklüğe yaptığı büyük hizmetleri kendi gözlerimle ve hayranlıkla gördüm. Onu ve arkadaşlarını tehdit gibi görenler, bu vatana hamasi laflardan başka hangi yeryüzü başarısını tattırdılar ki? Fethullah Gülen, Türklerin büyük işler başarabileceğini gösterdi herkese. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir. Benim gazetem Yeni Asır bile İzmir Yamanlar Lisesi’nin matematik dünya şampiyonasındaki en son elde ettiği müthiş başarıların haberini küçük vermek için elinden geleni yapıyor. Niye? Fethullah Gülen’in okulları diye… Laf söz ederler diye… Bu takıntıları kafamıza sokanlar, bize büyük düşünmeyi unutturdular. Bu konuya devam edeceğiz.

* * *

Görüldüğü üzere, dün Fethullah Gülen’e övgüler düzen, bu satırları yazan kişi, bu gün Cemaat yapılanmasını ve 15 Temmuz darbe girişimini araştıracakmış. Hatırlatalım istedik.

Cafer Kayadibi

HÜSEYİN KOCABIYIK’IN YENİ ASIR’DAKİ KÖŞE YAZISI LİNKİ; TIKLAYINIZ

http://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/huseyin_kocabiyik/2009/12/20/buyuk_turkun_basardiklari

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ