logo

2.Ataşehir Kitap Şenliği İçereneköy’de Başladı

2.Ataşehir Kitap Şenliği İçereneköy’de Başladı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Çınarın Gölgesinde” projesi kapsamında düzenlediği 2.Ataşehir Kitap Şenliği İçereneköy’deki spor sahasında kurulan çadırda başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Nuri Cungıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında İBB’ye ait İçerenköy Spor sahasında kurulan çadırda düzenlenen 2.Ataşehir Kitap Şenliği açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkanı Vekili Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Muhammet Ercik, Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Sinan Ayrancı, Ahmet Ayhan Kayaoğlu’nun aralarında olduğu Ak Parti İlçe başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki’nın aralarında olduğu STK ve dernek başkan ve yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler ile vatandaşlar katıldı.

“Çınarın Gölgesinde” projesi kapsamında düzenledikleri 2. Ataşehir Kitap Şenliği açılışında konuşan Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Okuma ve değerler eğitim adıyla iki alanda 12 farklı projeden oluşan “Çınarın Gölgesinde” projesi ile eğitim – öğretime farklı bir boyut kazandırdıklarını, ilçe Milli Eğitim’e bağlı okullarda uyguladıkları “Okuma Saati” ile öğrencilere okuma alışkanlıkları kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

İçerenköy’de düzenlenen 2. Ataşehir Kitap Şenliği’nin Ataşehir’deki öğretmen, öğrenci, veli ve Ataşehirlileri kitaplarla buluştururken, 14 gün süreck şenlik kapsamındaki programlanan tiyatro, seminer ve konferanslarla bir çok etkinliğe sahipliği yapılacağını kaydeden Bilican, tiyatrocuların “Barış Manço” ve “Aziz Sancar”ı canlandıracaklarını kaydetti.

Okuma alışkanlığının kazandırılması ve yaygınlaştırılması açısından “Çınarın Gölgesinde” projesi kapsamında düzenlenen “2. Ataşehir Kitap Şenliği”nin katkısı ve önemine dikkat çeken Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, projede ve kitap şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

2.Ataşehir Kitap Şenliği’ni düzenleyen ve katılanlara teşekkür eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, üzerinde titizlikle çalıştıkları müfredatın incelenerek fikirlerinin kendileri ile paylaşılmasını isteyerek; okuyan, okuduğunu anlayan öğrencilerin yetiştiği müfredat hazırlamaya çalıştıklarını ifade etti.

2.Ataşehir Kitap Şenliği’ne katılan yazar ve sanatçılar; Yalvaç Ural, Bahadır Yenişehirlioğlu, Süleyman Ezber, Nurettin İğci, Bedirhan Gökçe, Filiz Güner, Nedim Taktak, İrfan Güncan çelebi, Aydın Gökduman, Kamil Çakır, İsmail Hakkı Aydın, Ayşe Hale Yusuf Dursun, Ömer Bekir Kalan’a, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye Başkanı Vekili Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan tarafından plaketleri verildi.

Şair ve müzisyenliği yanı sıra şiir seslendirmeleri ile tanınan sanatçı Bedirhan Gökçe, imam hatiplilerin ağırlıklı olduğu öğrencilere okuma, anlama ve dilin önemine vurgu yaptığı kısa bir seminer ile Ataşehir Kitap Şenliği’nin açılışına katkı verdi.

Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapılan 2.Ataşehir Kitap Şenliği protokol üyelerinin öğrencilerle stantları gererek aldıkları kitapları imzalatması ve Toplum Destekli Polis Şubesi memurları tarafından çocuklara yönelik etkinlikleri ile devem etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ