logo

2. FESHANE TANITIM GÜNLERİ HAZIRLIK TOPLANTISI ÇANKIRI’DA YAPILDI

2. FESHANE TANITIM GÜNLERİ HAZIRLIK TOPLANTISI ÇANKIRI’DA YAPILDI

feshane_cankiri _tanitimİstanbul Feshane’de düzenlenecek 2. Çankırı Tanıtım Günleri hazırlık çalışmaları toplantısı Çankırı’da Koç Otel’de Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan Çankırı Tanıtım Günleri’nin hazırlık toplantısı 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 15.30’da Koç Otel’de gerçekleştirildi.

Feshane 2. Çankırı Tanıtım Günleri hazırlık toplantısına Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Çankırılılar Vakfı Başkanı Sami Soydal, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı ilçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Çankırı İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, STK Temsilcileri ve federasyon yetkilileri katıldı.

GAYEMİZ ÇANKIRI VE ÇANKIRI HALKINA HİZMET

valiÇankırı dışından gelerek toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine, Çankırı’da görev yapan kamu kurum ve kuruluş yetkililerine hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yöneticilerin yükünü azaltmak adına bu gibi organizasyonların dernek ve vakıflara devredilmesi düşüncelerini değerlendirmek üzere toplanıldığını, İstanbul’da ikincisi gerçekleştirilecek olan tanıtım günlerinin Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da da en iyi şekilde icra edilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Vali Vahdettin Özcan, “İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza büyük görev düşüyor” diyerek, 2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonunda STK’ların önemine dikkat çekerek, toplantıda buradaki katılımcılarla organizasyonda Çankırı’yı en iyi şekilde nasıl temsil edebileceklerinin mütalaasının yapılacağını, tek gayelerinin Çankırı ve Çankırı halkına hizmet olduğunu dile getirdi.

Çankırı Kültür ve Turizm İl Müdürü M .Kemal Karatatar yapılacak Feshane’de gerçekleştirilecek 2. Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonuyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. M. Kemal Karatatar, Çankırı’da hazırlıkları devam eden Çankırı Tanıtım Günleri hakkında bilgi verdi.

ÇANKIRI’YI EN GÜZEL ŞEKİLDE TANITIYORUZ

“81 Vilayetten 20 tanesi Feshane’de tanıtım yapıyor. Sayın Valimizin katkılarıyla bu şansı yakaladık ve tanıtımı yapılan 20 ilin içerisine girdik” diyerek konuşmasınazekeriya başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, “Güzel organizasyonlar yapıyoruz. Çankırı’yı en güzel şekilde tanıtıyoruz. Bunlar bize şevk verdi ve inşallah 4 gün süre ile dolu dolu Çankırı’nın Çankırılının tanıtıldığı günler yaşayacağız” diye konuşarak, Çankırı Tanıtım Günleri’ne tüm Türkiye’yi, tüm Çankırılıları ve Çankırı’yı tanımak isteyen herkesi beklediklerini ifade etti.

Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Çelik’in gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili sunumu sonrasında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından yapılan konuşması ile toplantı tamamlandı.

ÇANKIRI’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

“Çankırı’da çok güzel şeyler oluyor” ifadesi ile Çankırı’da yaşanan gelişmeler ile ilgili ayrıntılı açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan,Çankırı’daki gelişmeleri “Değerli katılımcılar, çoğunuz Çankırı dışında görev yapmakta ve ikamet etmektesiniz. Memleketiniz Çankırı’da neler oluyor diye sorarsanız Çankırı’da çok güzel şeyler oluyor. Birkaçını sıralamak gerekirse yeni yapılacak olan Hükümet Konağı’nın harfiyat çalışmaları başladı. Yeni Hükümet Konağı inşallah 2017 yılında modern bir şekilde Çankırı’ya hizmet vermeye başlayacaktır. Şimdiki Hükümet Konağı’nın yeri ise park olarak dizayn edilmek üzere Belediye’ye devredilecektir. Çankırı Halkına hayırlı olsun. Yine TOBB tarafından yapılacak olan Fen Lisesinin yanında 300 kişilikte öğrenci yurdu yapılacaktır. Ilgaz Doruk Derbent Otel yapımına başlanmış, hızla devam etmektedir. Korgun Hükümet Konağı’nın yapımına başlanacaktır. Merkez İmam Hatip Okulu yapılacak ve kampüsüyle birlikte çok güzel bir eğitim kurumu olacaktır. Tuz Mağarası ile ilgili projeler yapım aşamasına gelmiş, hemen başlanacaktır. Tuz Mağarası yolunun ise Karayolları tarafından asfaltlanması sağlanacaktır. Engelsiz Okullar Projesi onaylanmış ve hayata geçirilecektir. Yine Çardaklı’da, Korgun’da ve Yapraklı’da sağlık ocaklarımız yenilenecektir. Eski Hükümet Konağımızın restorasyon çalışmaları devam etmekte olup, güzel bir eser ortaya çıkacaktır. Değerli katılımcılar, başka bir programım nedeniyle toplantıdan ayrılmak zorundayım. Sizlere Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonuyla ilgili yapacağınız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Organizasyonla ilgili teknik çalışmalar bu toplantıda ele alınacak ve toplantı devam edecektir. Toplantı sonunda bu mekanda beraber çorba içeceğiz. Programım bitince yemeğe katılmaya çalışacağım” şeklinde özetledi.

feshane_hazirlik_cankiri _tanitim (5)

Çankırı Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz Başkanlığındaki hazırlık komisyonunun teknik çalışmaları, stantların yerleşimi ve paylaşımı konusunda yapılan değerlendirme ile devam eden toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan il dışından gelenlerin de aralarında bulunduğu İstanbul Feshane’deki 2. Çankırı Tanırım Günleri Hazırlık Toplantısı katılımcılarına Koç Otel‘de akşam yemeği verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ