logo

16 Temmuz 2018

2018 Rusya FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Fransa

2018 Rusya FIFA Dünya Kupası Şampiyonu Fransa

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası final maçında Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa futbolda dünya şampiyon oldu. Fransa tarihinde ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

2006’da da finale yükselen, kupayı İtalya’ya kaptıran Fransa Rusya’nın ev sahipliğinde oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa şampiyonluğa ulaştı.

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa şampiyonluğa ulaştı. Kupa tarihinde 1958 dünya kupasından beri ilk kez bir final maçının normal süresinde 6 gol atıldı.

Sağanak yağmur altında oynanan final maçını 4-2 kazanan Fransa tarihinde ikinci kez Dünya Kupası’nı kazanmayı başardı..

DESCHAMPS 2 ŞAMPİYONLUKLA TARİHE GEÇTİ

1998’de şampiyon olan Fransa Milli Takımı’nın kaptanı olan Deschamps, önemli bir başarıyı daha imza atarak 2018’de de teknik direktör olarak kupayı kazanmayı başardı.

Deschamps, tarihte bunu başaran 3. isim olarak da kayıtlara geçti. Deschamps’tan önce yalnızca Brezilyalı Mario Zagallo ve Alman Franz Beckenbauer hem futbolcu hem de teknik adam olarak Dünya Kupası’nı kazanmıştı.

FRANSA YENİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Rusya’da oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde Hırvatistan’ı 4-2 mağlup ederek kupayı kaldıran Fransa, rakibi karşısındaki yenilmezliğini de sürdürdü.

İki takım bugüne kadar 5 maça çıkmış, Fransa 3 galibiyet elde etmiş, 2 karşılaşma da beraberlikle sona ermişti. Fransa, Hırvatistan karşısındaki yenilmezliğini korurken, galibiyet sayısını da 4’e yükseltti.

FİNAL ÖNCESİ KAPANIŞ TÖRENİ

2018 FIFA Dünya Kupası’nın kapanış töreni Hırvatistan ile Fransa arasında oynanan final karşılaşmasının öncesinde gerçekleştirildi.

Başkent Moskova’daki Luzhniki Stadı’nda gerçekleştirilen tören, yaklaşık 800 kişilik ekibin dans şovuyla başladı. Sonrasında ise 2018 Dünya Kupası’nın resmi şarkısı olan “Live It Up”ı söyleyen Will Smith ile Nicky Jam ve Era Istrefi de sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi ve tribünleri coşturdu.

KUPANIN ALTIN TOP ÖDÜLÜ LUKA MODRİC’E

Dünya Kupası’nın en değerli oyuncusuna verilen ödül Hırvatistan’ın yıldızı Luka Modric’in oldu.

Şampiyonanın en iyi genç oyuncusu ödülünü Fransız Kylian Mbappe aldı.

TURNUVANIN GOL KRALI; HARRY KANE

Turnuvanın gol kralına verilen “Golden Boot” ödülünün sahibi ise İngiliz futbolcu Harry Kane oldu.  FIFA Dünya Kupası’nın gol kralı İngiltere’nin yıldızı Harry Kane, rakip fileleri 6 kez havalandırdı.

En iyi kaleci ödülüne ise Belçikalı Thibaut Courtois layık görüldü.

Final maçının adamı ise Fransız hücum oyuncusu Antoine Griezmann seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ