logo

24 Haziran Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıktı

24 Haziran Seçmen Listeleri Muhtarlıklarda Askıya Çıktı

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimlerinde oy kullanacakların yer aldığı seçmen listeleri muhtarlıklarda 2 Mayıs’ta askıya çıktı. Listeler 10 gün askıda kalacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erken seçim kararı ile işlemeye başlayan takvime göre 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimlerinde oy kullanacakların yer aldığı seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeler 2-12 Mayıs tarihleri arasında 10 gün süreyle askıda kalacak.

Seçmen listelerinin kontrol edilmesinin önemine işaret eden İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, yapılan kontrolde listede yer almadığı görülen seçmenlerin listelere kaydedilmesi için başvuru yapılması gereğinin altını çizerek şu açıklamayı yaptı; “Şu an bizim açımızdan herhangi önemli bir olay yok. Vatandaşlar listelere bakarak isimlerinin olup olmadığını kontrol ediyor. Listelerde adını arayıp buluyor. Bilgisayar üzerinden muhtarlık olarak bizler de kayıtların kontrolüne yardımcı oluyoruz. Listede adını bulamayanlara yapacakları işlemleri anlatarak ilgili kurumlara yönlendiriyoruz”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren takvimine göre seçmen  listesi askı, itiraz ve düzenleme ile ilgili hükümleri:

2 Mayıs:

Muhtarlık bölgesi askı listeleri 2 Myıs günü saat 08.00’de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurt dışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. “www.ysk.gov.tr” adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak. Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya buraya gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları başlayacak. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin YSK’ye yapacakları adaylık başvurusunun son günü. (Saat 17.00)

2 Mayıs:

Çarşamba Günü Yurtiçi seçmen kayıtları listeleri saat 08:00 de askıya çıkacaktır. 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00 de askıdan inecektir.

SEÇMENLERİN DİKKATİNE!

Oy kullanacak tüm vatandaşlarımızı, askı süresinde muhtarlıklara giderek seçmen kayıtlarının kontrollerini yapmalıdır. Seçmen kayıt askı listesinde isimleri görünmeyenler üzerlerine ait elektrik su doğalgaz faturalı ile bağlı oldukları ilçe nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıtlarını yaptırabilirler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ