logo

27.Dönem Meclise İlk Kayıt Çankırı Milletvekillerinden

27.Dönem Meclise İlk Kayıt Çankırı Milletvekillerinden

24 Haziran Genel Seçiminde temsil hakkı kazanan Ak Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu TBMM’ye kayıt yaptırıp rozetlerini taktılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

27 Haziran günü öğle saatlerinde Meclis binasına gelen Ak Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, dün aldıkları mazbatalarını teslim ederek TBMM kayıtlarını yaptırıp milletvekili rozetlerini taktılar.

Son dönemlerde geleneksel hale gelerek ilk kayıt yaptıran il olan Çankırı milletvekilleri, yine Meclise ilk kayıt yaptıran il milletvekili oldular.

Meclis’e aileleriyle birlikte gelen Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu’nu, görevliler çiçeklerle karşıladı. Akbaşoğlu, parmak izi kaydının alınması sırasında Rabia işareti yaparak, “Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet.” ifadesini kullandı.

Çankırı’da Eldivan kirazı ile TBMM’ye gelen Ak Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, 27.Dönem Meclis kaydını yaptıran ilk milletvekilleri oldu.

Önceki dönemde de milletvekili olan Av.Muhammet Emin Akbaşoğlu, kayıt sırasında yaptığı açıklamada; “Çankırı milletvekilleri olarak dün mazbatamızı aldık. Yüzde 76,5’e varan güzel bir oy oranıyla hem Cumhurbaşkanlığında hem de milletvekilliğinde net bir skor elde ettik. 27. Dönemde tekrar seçilerek, seçmenden Çankırı’yı ikinci dönem TBMM’de temsil etme yetkisi alan ayıt sonrası açıklama yapan “Bugün 27 Haziran 2018 Çarşamba. 27. Dönem Milletvekili Mazbatalarımızı TBMM Başkanlığına ilk teslim eden Milletvekilleri olduk. Çankırımıza, Ülkemize, Bölgemize ve tüm İnsanlığa hizmet etmeyi Rabbim nasip etsin inşâAllah.” İfadelerine yer verdi.

MAZBATALARINI İL SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN ÖNCEKİ GÜN ALDILAR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini başarıyla tamamlayarak TBMM’de Çankırı’yı temsil edecek olan Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitçioğlu önceki gün Çankırı İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldılar.

İL BAŞKANI CELAL KAMAN MİLLETVEKİLLERİ AKBAŞOĞLU VE ÇİVİTÇİOĞLU’NA ELİK ETTİ

27.Dönem TBMM üyeliği hakkı kazanan Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitçioğlu Ak Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman ile birlikte Çankırı İl Seçim Kurulu Başkanından mazbatalarını aldı. 26. Dönem de TBMM’de Çankırı’yı Ak Parti milletvekili olarak temsil eden Mv. Akbaşoğlu, İl Seçim Kurul’nda mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “27. Dönem milletvekili seçildiğimize dair mazbatalarımızı aldık. Allah mahçup etmesin, hayırlı hizmetlere vesile kılsın.” Dedi.

Çankırı milletvekilleri Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu, gazetecilere ve kayıt görevlilerine Eldivan kirazı, Çerkeş kurabiyesi ve Yapraklı’nın yaren helvası ile kaya tuzu ve tuz sabunu hediye etti.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU KİMDİR?

Aslen Çankırılı olan Muhammet Emin Akbaşoğlu, 1968’de İstanbul Gaziosmanpaşa’da doğdu. Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Akbaşoğlu ayrıca Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Gaziosmanpaşa MGV İlçe Başkanlığı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Yerel ve genel seçimlerde Sandık Kurullarında ve Seçim Koordinasyon Merkezlerinde çeşitli kademelerde görev aldı. 27 Mart 1994 seçimlerinden sonra Gaziosmanpaşa Belediyesinde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, 2003 yılından itibaren Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığında; Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.2011 yılında Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. Yavuz Selim Vakfı İstanbul İl Yönetim Kurulu ve Cihannüma Derneği Danışma Kurulu üyesi olup Reyhan Dergisinin Editörlüğünü yapmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları Hukukunda Yüksek Lisans yapan ve İngilizce ve Arapça bilen, 2. Dönem Çankırı’dan Ak Parti Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yapan Muhammet Emin Akbaşoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ