logo

28 Yılık Murat Başesgioğlu, 8. Kez Milletvekili

28 Yılık Murat Başesgioğlu, 8. Kez Milletvekili

_MHP_Murat_basesgioglu25 Dönem yemin ederek göreve başlayan 550 milletvekillinden 28 yıldır aralıksız vekil olan Murat Başesgioğlu 8. döneminde TBMM’de. 28 Yıldır Aralıksız Milletvekili.

AK Parti’nin 258, CHP’nin 132, MHP ve HDP’nin 80’er sandalyeye sahip olduğu Mecliste 8. döneminde yer alan Murat Başesgioğlu , 28 Yıldır aralıksız milletvekili olarak TBMM’de görev yapıyor.

28 YILDIR MECLİS’TE

3’te 2’si yenilenen Meclis’te MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, 28 yıldır kesintisiz milletvekilliği yapıyor. 7 dönemdir aralıksız milletvekili olan Başesgioğlu bugün 8. dönemi için yemin edecek.

PARTİ PARTİ GEZDİ

TBMM 18. Dönem, 19. Dönem, 20. Dönem ve 21. Dönem’de ANAP’tan Kastamonu milletvekili seçilen Başesgioğlu, 55. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde İçişleri Bakanlığı yaptı. Uzatmalı vekil, daha sonra ANAP’tan istifa ederek AK Parti’ye geçti.

2 Temmuz 2010 tarihinde, partisiyle ilkelerinin ters düştüğü gerekçesiyle AK Parti’den istifa etti. 28 Ocak 2011 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı.

cankiri_iftar (150)

MURAT BAŞESGİOĞLU KİMDİR ?

Murat Başesgioğlu (d. 1 Mart 1955, Kastamonu), Türk siyasetçi. Babası Kore Gazisi, Sendikacı Hacı Mustafa; Annesi Hatice Hanımdır. İki kız, bir erkek kardeşi vardır. Orta derecede Fransızca bilen Başesgioğlu, evli olup Hakan ve Mustafa Çağrı adında iki çocuk sahibidir.

İlk ve orta eğitimini Kastamonu’da İsfendiyar Bey ilkokulu, 23 Ağustos Orta Okulu ve Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi’nde tamamlayıp İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir.

Yedek Subay Okulunu derece ile bitirerek askerlik görevini Daday Askerlik Şubesinde Şube Başkanı olarak tamamladı. 7 yıl süreyle Kastamonu Barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmıştır. 1984 yılında, Anavatan Partisi Kastamonu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak aktif siyasete girmiştir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ