logo

3. Köprü ve Havaalanı ile İstanbul’a Yeni Metro

3. Köprü ve Havaalanı ile İstanbul’a Yeni Metro

metro3. Havalimanı’na yapılacak 70 km’lik metro ve 3. köprüden gelen hızlı trenin Marmaray metrobüs ve metro hattına entegre edecek raylı sistem ihalesi yapılıyor.

3. Havalimanı’na yapılacak 70 km’lik metro ve 3. köprüden geçerek gelecek hızlı tren; Marmaray metrobüs ve metro hattına entegre olacak. İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüd proje ve mühendislik projelerinin hazırlanması için, 16 Ocak’ta ihale düzenlenecek.

Marmaray ve Metrobüs’a Entegre 3. Havalimanı Metrosu

3. Havalimanı’na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni metro, aynı zamanda mevcut metro ağı, Marmaray ve metrobüs ile entegre olacak. Ayrıca 3. Havalimanı tren istasyonu, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçerek gelecek yeni bir hızlı tren hattının da kullanılacağı şekilde dizayn edilecek. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul 3. Havalimanı raylı sistem bağlantısı etüd proje ve mühendislik projelerinin hazırlanması için, 16 Ocak’ta ihale düzenleyecek.

Gayrettepe Metro Ve Halkalı İstasyonlarına Bağlanacak

Ön etütlere göre, 3. Havalimanı raylı sistemi, yeni yapılacak hatla Gayrettepe metro ve Halkalı tren istasyonlarına bağlanacak. Demiryolu hattı ise hızlı trenin havalimanından sonra devam ederek Halkalı İstasyonu’na ulaşması için kullanabileceği şekilde, ‘havalimanı ekspres treni ile hızlı trenin kullanabileceği’ formda projelendirilecek. Aktarma merkezleri ve kent içi raylı sistem hatlarıyla entegrasyonu sağlayacak güzergah etütleri yapılacak ve uygun güzergah belirlenecek.

Trenlere Özel Tasarım

Sabah’ın haberine göre projede kullanılacak trenler için de özel bir çalışma yapılacak. Olası en yüksek hızlı araç olarak belirlenerek, havalimanına erişim süresi minimize edilecek. Aracın kabin görünüşü, yüksek hızlı tren silueti verecek aerodinamik görünüşte olacak. Bu tanıma uyan beş alternatif tasarım geliştirilecek. Araç iç mekan tertibinde engelliler için özel alan öngörülecek. Ayrıca bagajlı yolcuların pratik kullanımını sağlayacak düzenleme yapılacak. 3. Havalimanı raylı sistem projeleri bir yılda tamamlanacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ