logo

30 MADDELİK DÜZENLEME İÇEREN ‘TORBA YASA’ YÜRÜRLÜKTE

30 MADDELİK DÜZENLEME İÇEREN ‘TORBA YASA’ YÜRÜRLÜKTE

torba-yasa65 yaş aylığı, GSS borçlarının silinmesi, Sur’un inşası ve kentsel dönüşümle ilgili 30 maddelik düzenlemeler içeren 6704 sayılı ‘torba yasa’ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zorunlu trafik sigortası, GSS borç düzenlemesi, 65 yaş aylığı, Diyarbakır’ın Sur ilçesinin  yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda  düzenlemeler içeren 30 maddelik ‘torba yasa’ olarak bilinen 6704 kanun yürürlüğe girdi.

6704 sayılı torba kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, 25 yaş altı gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi, işçilerin, bir bölümü 10 günden az olmamak ve anlaşmak kaydıyla izin süresini istediği kadar bölebilmesi, 15 bin polis ve 2 bin 610 sosyal güvenlik denetmeni kadrosu ihdas edilmesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinin yeniden inşasının yasal altyapısının oluşturulmasının da aralarında olduğu düzenlemeleri içeriyor

Gençlerin genel sağlık sigortası (GSS) borçlarının silinmesi, zorunlu trafik sigortası ve 65 yaş aylıklarına ilişkin yeni düzenlemelerin de aralarında bulunduğu 6704 sayılı torba yasa yayımlandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan yasa, 65 yaş aylığı alanların kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşlarını kesintisiz almasına olanak tanırken; terörizmin finansmanı suçuyla mücadeleye de yeni tedbirler getirilmesini öngörüyor.

Kanal İstanbul Projesi için de çeşitli teknik düzenlemeler getiren yasa, kentsel dönüşüm kapsamındaki bazı izinsiz yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanmasını, gençlerin genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesini, zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketlerinin yükümlülüklerinin azaltılmasını da içeriyor. Yasaya göre, zorunlu trafik sigortasında, hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri sigorta kapsamı dışında kalacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ