logo

60 Cm’ye Ulaşan Sibirya Karı İstanbul’u Esir Aldı

60 Cm’ye Ulaşan Sibirya Karı İstanbul’u Esir Aldı

kar_istanbul_60_cmİstanbul’da etkili olan tipi ve yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkilerken trafik felç olurken, uçak ve vapur seferleri iptal edildi. Kar kalınlığı 60 cm’ye ulaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da beklenen ve akşamdan başlayan yoğun kar yağışı sabah saatlerinde de devam ederken gün içerisinde etkisini artırarak sürdürdü. Sabah ve özellikle akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkilerken İstanbul’da trafik felç oldu.

İstanbul’da eğitime ara verilirken, kar kalınlığı yer yer 60 cm’ye ulaştı. Atatürk Havalimanı’nda tüm uçuşlar iptal edildi, trafik kilitlendi, deniz ulaşımı durdu.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar yer yer durma noktasına gelen yoğun trafikte iş yerlerine güçlükle ve gecikmeli olarak gidebildiler.

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı felç etti.  Sabah saatlerinde etkisini arttıran tipi özellikle İstanbul’un ulaşımını vurdu. Sabah saatlerinde Anadolu yakasından Avrupa’ya geçiş güzergahında Boğaz Köprüsü çıkışında metrobüsler durdu. Metrobülerden inen yolcular yollarına yürüyerek devam etti.

Yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması sebebiyle Şehir Hatları’nın seferleri zaman  zaman iptal edildi.

Akşam iş çıkışı evlerine gitmek isteyen İstanbullular yolarda kaldı. Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

Sibirya soğukları nedeni ile etkisini daha da arttıran kar yağışı ve soğuk hava gelecek haftadan itibaren yerini Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava sistemine bırakacak. Yurdumuzda havalar önümüzdeki haftadan itibaren ısınacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı. Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara,  buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Eğitimde Tatil Akşam Duyurulacak

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların yarın da tatil edilmesine yönelik değerlendirmenin akşam saatlerinde yapılacağını söyledi.

Vali Şahin’e İBB Başkanı Kadir Topbaş ile düzenlediği basın toplantısında bu soru soruldu. Şahin, “Yarınla ilgili değerlendirmemizi yine akşam saatlerinde yapacağız. Trafikte herhangi bir riskle karşılaşılmasın diye yapıyoruz. Okul servisleri trafiğe çıkmayınca nispi bir rahatlama sağlanıyor. Trafik kazalarının oluşturduğu bir tıkanıkla karşı karşıya kaldık. Bugün servislerde trafiğe çıkmış olsaydı daha yoğun bir trafikle karşılaşılacaktı” diye konuştu.

İstanbul’da Kar Kalınlığı 60 CM

Sibirya’dan gelen soğuk havaya bağlı gün boyu süren tipi şeklindeki yoğun yağışla birlikte İstanbul’da kar kalınlığı bazı bölgelerde 60 cm’ye kadar ulaştı.

Yoğun yağış sonrası ilçelere göre kar kalınlıkları; Çatalca 40-60, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu 25-40, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polonezköy 20-25, Ataşehir, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar 15-20, Deniz kenarındaki semtler; Suadiye, Bakırköy ve Suadiye’de de 5 – 10 cm’ye ulaştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ