logo

9.Ataşehir Tiyatro Festivali Ustaların Katıldığı Gala İle Başladı

9.Ataşehir Tiyatro Festivali Ustaların Katıldığı Gala İle Başladı

Ataşehir Belediyesi 9.Ataşehir Tiyatro Festivali onur konuğu Zihni Göktay ve aralarında Metin Akpınar, Rasim Öztekin, İzzet Günay’ın olduğu ustaların katıldığı gala ile başladı.

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiği tiyatro festivali, onur konuğu 55. sanat  yılını kutlayan Zihni Göktay harika bir gala ile başladı.

Tiyatro ve sinemaya yıllarını vermiş oyuncuların katıldığı galada; Zihni Göktay, Metin Akpınar, Rasim Öztekin, İzzet Günay, Metin Uca, Metin Çoşkun, Orhan Aydın, Tunç Başaran, Berat Yenilmez ve tiyatro oyuncuları büyük ilgi gördü.

PERDE ÖNCESİ GALA’DA BULUŞTULAR

Kokteyl ve “75. Yaşında İsa Çelik’in Objektifinden Tiyatro Dünyası” sergisi ile başlayan galada, müzikal bir gösteri yapıldı.

Galaya Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı.

Ayşe Varlıer’in sunduğu gecede, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü içine alan bir ay boyunca, tiyatro ile tiyatroseverleri buluşturan festivalin tanıtımı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlhami Yılmaz şunları söyledi:

“Tiyatronun kalbi bir kez daha Ataşehirimizde atıyor. Bizler Ataşehir Belediyesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Tiyatro festivalimizi her yıl bir sanatçımıza ithaf ediyoruz. Bu yılımızı da tiyatronun emektarı, duayeni sayın Zihni Göktay’a ithaf ediyoruz. Kendisine bizimle oldukları için çok teşekkür ediyoruz.”

Konuşmanın ardından İlhami Yılmaz tarafından İsa Çelik’e ödül verildi.

Ardından galanın onur konuğu ve tiyatro sahnesinde bu yıl 55. senesini kutlayan Zihni Göktay’ın tiyatro yıllarını anlatan belgesel gösterimi yapıldı.

İlk Perde 23 Mart Cuma Günü Açılıyor

23 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalde bu yıl 24 günde; 13 oyun, 4 atölye, 3 söyleşi ve 2 sergi tiyatroseverlerle buluşacak.

Festival 23 Mart Cuma akşamı Bernard-Marie Koltès’in yazdığı, Rıza Kocaoğlu’nun oynadığı “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunuyla açılacak. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 20.30’da başlayacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ