logo

İstanbul’da Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali Başladı

İstanbul’da Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali Başladı

Sinop STK’ları TÜSİDEF ve SADER işbirliğiyle İstanbul Maltepe’de düzenlenen ve 3 gün sürecek “Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali” yoğun katılımlı törenle başladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF) ve Sinop Eğitim Kültür Derneği (SADER) İstanbul Maltepe’de Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali düzenliyor.

TÜSİDEF ve SADER işbirliği ile Maltepe Organik Ürün Pazarı’nda düzenlenen Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali açılışı şair ve TV programcısı Zeynel Parmaksız‘ın sunumu ile gerçekleşen törenle gerçekleştirildi.

Maltepe’de düzenlenen ve Pazar akşamına kadar sürecek olan “Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali” açılışı siyasi parti temsilcileri, yerel seçim Belediye Başkan, Belediye Meclis üyesi ve muhtar adayları ile birlikte Sinoplular ve Sinop dostu İstanbulluların katılımı ile yapıldı.

Yöre sanatçılarının sahne alacağı festivalde, çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca “Sinop Pirinç ve Yöresel Ürünler Festivali” süresinde, Boyabat pirinçi ve Sinop mantısının arasında olduğu yöreye özel ürünler ler da ziyartçilerin beğenisine sunuluyor.

Sinop Eğitim Kültür Derneği (SADER) başkanı iken rahatsızlık nedeniyle Tüm Sinop Dernekler Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkanlığı’na vekalet ettiğini ifade eden Remzi Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, “Federasyonu başkanımız rahatsız olduğu için ben başkanımıza vekaleten TÜSİDEF Genel Başkanı oldum. Bu sürede Sinop Eğitim Kültür Derneğimizin yaptığı çalışmalardan Sinop’ta Seyyit Bilal hazretlerimiz var. Sinan Eğitim Kursu Derneği olarak 7 yıldır Sinop’ta anma etkinlikleri yapıyoruz, İstanbul’da Sinop kültürümüz devam ettiriyoruz. Derneğimizin içinde eğitim var. Öğrencilerimizi her yıl eğitimcilerimizle buluşturduğumuz kahvaltımızı yapıyoruz. Ben buradan bu akşam bu programınıza katılan değerli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ