logo

Naci Görür Elazığ’ın Sivrice Depreminin Haberini TV‘de Vermiş

Naci Görür Elazığ’ın Sivrice Depreminin Haberini TV‘de Vermiş

Şu ana kadar 22 kişi yaşamını yitirdiği, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin haberi CNN Türk’teki programda Naci Görür tarafından verilmiş.

Recep Kenan/itvhaber.com

Doğu Anadolu fayının uzun zamandır suskun olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, özellikle: Sivrice gölünün bulunduğu bölgeye işaret ederek; fayın bu bölgesinin tekerrür periyodunun dolmak üzere olduğunu vurgulamış.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), şu ana kadar 22 kişi yaşamını yitirdiği, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da 1030 kişinin yaralandığı açıklandı.

Depremle ilgili çalışmalar bölgede devam ederken deprem uzmanı Prof. Dr.Naci Görür’ün ekim ayında CNN Türk’te yayınlan bir programda bütün gözler Kuzey Anadolu Fayı ve İstanbul ile Marmara Bölgesindeki deprem riskinde iken Doğu Anadolu Fayı ve özellikle de Elazığ ile Sivrice bölgesinin uzun süre sessizliğini koruyan fay hattına dikkat çekti.

DOĞU ANADOLU FAYININ UZUN ZAMANDIR SUSKUN

Kuzey Anadolu fayının enerjisini büyük ölçüde boşalttığının altını çizen Prof. Dr.Naci Görür, fayda hareketin İstanbul’un kapılarında durduğunu, Doğu Anadolu Fayının uzun zamandır suskun olduğunu kaydetti.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

BUNLARIN TEKERRÜR PERİYODU DOLMAK ÜZERE

Hakan Çelik’in programına konuk olan Prof. Dr. Naci Görür’ün 6 Ekim 2019 tarihinde CNN Türk’te yayınlanan programda,  Malatya Fayı ile ilgili arkadaşlarının uyarı verdiğini kaydederek; “Elazığ, Kahramanmaraş ve çevresinde, Elazığ – Bingöl arası; özellikle: Sivrice gölünün bulunduğu taraf veya Elazığ Adıyaman arası tarihi dönemlerde ciddi büyük depremler var. Bunların tekerrür periyodu dolmak üzere. Buralarda ciddi şekilde çalışmalar yapıp; kentsel dönüşüm üzerine çalışmalar gerekiyor.” Dedi.

Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Görür, 1500 yıldır deprem olmadığının altını çizdiği yayında, “Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı bin 500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ – Bingöl arası.”  İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ