logo

Muharrem İnce Başlattı: ‘Bin Günde Memleket Hareketi’

Muharrem İnce Başlattı: ‘Bin Günde Memleket Hareketi’

Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir süredir merakla beklenen ve tartışmalara konu olan , “Bin Günde Memleket Harekatı”nı başlattı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sivas Kongresinin yıldönümü olan 4 Eylül günü güneşe çıkacağız” diyerek hareketin resmen başlayacağı günü işaret eden Muharrem İnce, Millet İttifakı içinde kalmaya devam edeceğini, “Bölen” olmayacağını vurguladı.

“4 EYLÜL GÜNÜ GÜNEŞE ÇIKACAĞIZ”

Gölgede kalanların gölgesi olmaz. “Biz Sivas Kongresinin yıldönümü olan 4 Eylül günü güneşe çıkacağız” diye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir süredir parti kuracağı söylentilerine “Parti kurmak istemediği” yönünde açıklama ile şimdilik son vermişti.

MİLLET İTTİFAKINDA KALMAYA DEVAM, “BÖLEN” OLMAYACAĞINI VURGULADI

Parti kuracağı beklentilerini yaptığı açıklamayla şimdilik de olsa son veren Muharrem İnce, daha önce açıkladığı ve bu gün duyuracağını söylediği hareketi “Bin Günde İktidar Hareketi” olarak ilan etti. Sivas Kongresinin yıldönümü olan 4 Eylül günü hareketi resmen başlatacaklarını duyuran Muharrem İnce, hareketin bölme amacı olmadığını, Millet İttifakı içinde kalmaya devam edeceğini, “Bölen” olmayacağını ifade etti.

“BEN ERDOĞAN OLSAM İNCE’Yİ DESTEKLEMEM”

“Muharrem İnce hareketini Erdoğan Destekliyor” iddialarının doğru olmadığını, “Ben Erdoğan olsam İnce’yi desteklemem” şeklinde yanıtlayan Muharrem ince kendi oylarının partisinin ve ittifakın oylarının yüzde 8 üstünde olduğunu hatırlattı. İnce, Erdoğan’ın ise ittifakın oylarının altında kaldığının altını çizerek; Cumhur İttifakı’ndan oy alma potansiyeli olan Muharrem İnce’nin Erdoğan tarafından desteklendiği iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

SEÇİM GECESİ YORGUNLUĞA BAĞLI KRİZ YÖNETİMİNDE BAŞARISIZLIK

Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi, yorgunluğa bağlı olarak kriz yönetiminde başarısız olduğunu kabul edebileceğini kaydeden Muharrem İnce, seçim çalışmalarında CHP yönetimi tarafından engellenmesinin kendisi ve ekibinin moralinin bozulduğunu, miting çalışmalarında beklediği desteği göremediğini kaydetti.

4 MİLYON OY VE 13 BİN SANDIKTA KONTROLÜ SORDU

İnce, seçim çalışmalarında ekibinde arkadaşlarının aday gösterilmeyerek zayıflatıldığını, maddi manevi beklediği desteği göremediğini kaydederek, 4 milyon oy ve 13 bin sandıkta gözlemci ve kontrolün olmadığını iddia etti.

PARLAMENTER SİSTEMDEKİ GİBİ BÖLME SÖZ KONUSU OLMAZ

Başlattığı hareketin Cumhurbaşkanlığı seçimi için geçerli olan yüzde 51 sınırı dikkate alınması gerektiğini, Parlamenter sistemdeki gibi bölmenin söz konusu olmadığını kaydeden Muharrem İnce İttifak içinde kalındığı süre bölen olarak nitelemenin doğru olmadığını vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ