logo

Abdullah Der Davası İle İlgili Karar ve Flaş Gelişme

Abdullah Der Davası İle İlgili Karar ve Flaş Gelişme

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, görülene bir davada kesinleşen hapis cezası nedeniyle “Seçme ve Seçilme” hakkını kaybettiği iddia ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’in ‘Kasten Yaralama’ suçundan sanık olarak yargılandığı İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve cezanın kesinleştiği iddia ediliyor.

Abdullah Der 8 ay 20 gün hapis cezası ön gören cezaya itiraz ettiği, itiraza bakan Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi’nin İnceleme sonucu, yerel mahkeme kararının yerinde ve kanuni olduğuna hükmettiği ve kararın kesinleştiği karar kesinleşti iddialar arasında yer alıyor.

Seçme ve Seçilme hakkını kaybetmesi durumda Abdullah Der’in Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği’nin düşeceği, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığının da sona ereceği gelen bilgiler arasında.

Gelişme Ataşehir Belediye Başkanı Abdullah Der ile ilgili gelişmelerin 10 Kasım 2009 günü yaşandığı iddia edilen bir olay nedeniyle İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararının itirazlar sonrasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi’nin 02 Mayıs 2018 tarihli kesinleşen kararı nedeniyle yaşandığı ifade ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ