logo

ADABI MUAŞERET EĞİTİMİNE BAŞLIYORUZ

ADABI MUAŞERET EĞİTİMİNE BAŞLIYORUZ

0Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz’un eğitime etkileri ve 2016 – 2017 eğitim – öğretim dönemi başlangıcında yaşananları aktardı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı sonrası 15 Temmuz darbe süreci ve sonrası ile 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı hazırlık sürecini değerlendiren Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,  düzenlediği basın toplantısında yeni eğitim – öğretim sezonunun diğer sezonların başlangıcından farklı olmadan başladığını kaydetti.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-1

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, 2016 – 2017 eğitim – öğretim dönemi hazırlıklarını ve  sezon başlangıcında yaşanan sıkıntıları basın mensuplarıyla paylaştı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın ev sahipliğinde, Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’de yapılan kahvaltılı toplantıya Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; şube müdürleri Cemalettin Saydam, Ali Eroğlu, Ataşehir Milli Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ ve basın mensupları katıldı.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-4

25 TEMMUZ GÜNÜ EĞİTİM KURUMLARI İÇİN YENİ BİR SÜREÇ BAŞLADI

Bu yaz döneminin diğer yaz tatillerinden farklı olduğunun altını çizen Ertuğrul Bilican; Ramazan Bayramı tatilinden sonra hain kalkışma sonucu 15 Temmuz ve sonrasında yoğun bir süreç yaşadığını kaydederek; “25 Temmuz günü eğitim kurumları için yeni bir süreç başladı. FETÖ/PDY ile direk bağlantısı olan kurumlara el konuldu. Kiralık olan binalar dışında el konulan okullar MEB’e tahsis edildi. KHK kapsamında bizim de işlem yaptığımız 20’e yakın kurum oldu. Bize devredilen bu eğitim kurumlarını milletimizin çocuklarının hizmetine sunduk” diye konuştu.

EL KONULAN KURUMLARA AİT EŞYALARI İHTİYACI OLAN OKULLARA DAĞITTIK

“El konulan kurumlara ait eşyaları ihtiyacı olan okullara dağıttıklarını kaydeden Bilican, Mustafa Kemal Mahallesinde açılan Âşık Veysel Anadolu Lisesi ile birlikte birçok okulun masa, sandalye ihtiyacını el konulan okullardan temin ettiklerini, eğitime elverişli olmayan binaları da kullanamayacaklarını üstlerine bildirdiklerini belirtti.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-2

4+4+4 SİSTEMİNDE BAŞLAYANLAR, 2. 4 YILLIK DÖNEM KAYDINDA

4+4+4 sistemi ile 4’üncü sınıflardan ikinci 4 yıllık dönem kaydını yenilemek isteyenler ile gelen adres nakli nedeniyle ortaokullarda sınıf mevcutlarında yoğunluk yaşadığını, bunun beklenen bir gelişme olduğunu ifade eden Ertuğrul Bilican, “Geçen yıl 5. sınıfa kayıt yaptıran öğrenci sayısı 4582 iken bu yıl 6575’e kadar ulaştı. 2000 kadar bir artış söz konusu oldu. Bir şekilde haletmeye çalışıyoruz. Bu sorunu sınıf mevcudunu artırarak çözebiliriz. 30 kişilik sınıflar 35’er kişilik olur. Seneye bu yoğunluk normale döner ve dersliklerde sıkıntı yaşanmaz” şeklinde konuştu.

TALİMATLARI UYGULUYORUZ, KHK’LARI SORGULAMA YETKİMİZ YOK

Operasyonlar kapsamında FETÖ ile bağlantısı olan eğitimcilerin görevden alındını söyleyen Bilican, bu konuda kendilerinin yetkileri olmadığını, görevden alınacaklarla ilgili bilgilerin kendilerine iletildiğini kendilerine gelen KHK çerçevesindeki talimatları uyguladıklarını kaydederek;  “Talimatlar bize geliyor, bizde uyguluyoruz. Bizim bu KHK’ları sorgulama yetkimiz yok” dedi.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-9

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EKSTRA SIKINTIMIZ OLMADI

“15 Temmuz olmasaydı daha çok eğitimi ve sorunlarını konuşacaktık” diyen Ertuğrul Bilican; darbe kalkışmasının ve sonrasındaki özellikle kurumları olan MEB personelinin etkilendiği FETÖ operasyonları sonrası beklenenden hızla hazırlıkları tamamladıklarını kaydederek; “Bu yıl tüm olumsuzluklara rağmen ekstra bir sıkıntımız olmadı.  İlçemizde görevden alınan öğretmenlerin yerine norm kadro fazlası ve sözleşmeli öğretmenlerle açığı giderdik. Bu çalışmamızı bayramdan önce tamamlayarak okulların açılışında herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 307’si ücretli, 61’i de kadrolu olmak üzere 369 öğretmen görevlendirdik ve eksikliğimizi giderdik. 214 okulumuzla da eğitim öğretim hayatına sorunsuz olarak başladık” diye konuştu.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-5

BU YIL ADAB-I MUAŞERET EĞİTİMİ VERMEYE BAŞLIYORUZ

Yapımı tamamlanarak Ataşehirlileri öğrencielrin  eğitim – öğretimine sunulan Aşık Veysel Anadolu Lisesi’nin akıllı bina sistemine sahip bir okul olduğunu, ısıtmasının uzaktan kontrol edebildiğini belirten Ertuğrul Bilican, Ataşehir’deki eğitim – öğretim kurumları hakkında verdiği bilgilerde; “Necatibey İlkokulu da yıkılıp yeniden yapıldı. 28 derslikli olan okulumuz daha modern hale getirildi.  Bunun dışında orta ve ağır düzey zihinsel engelli öğrenciler için özel eğitim okulu açacağız. Esatpaşa Kültür Merkezi’nde öğretmenler için öğretmen akademileri adı altında hizmet içi eğitimler verilecek. Buranın donanımı da el konulan okullardan tedarik edildi. Yine okullarda bu yıl Adab-ı Muaşeret eğitimi vermeyi de planlıyoruz” şeklindeki detaylara yer verdi.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-6

KHK’LERİN GEREĞİ NE İSE ONU YAPIYORUZ

Beklenenden hızlı hazırlanarak sezona her sezonda yaşanabilecek sorunlarla 2016 – 2017 eğitim –öğretim sezonunu açtıklarını kaydeden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu görevden alınanlarla ilgili olarak; “Hukuk bizim için çok önemlidir. Suçsuzun hayatını karartma gibi bir niyetimiz yok. Görevden alınmalar KHK sonucu olmuştur. Bizim bu konuda herhangi bir sorgulama yetkimiz yok. Bize gelen şikâyetleri İstanbul Valiliği ile diğer ilgili makamlara iletiyoruz.  KHK’lerin gereği ne ise onu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KHK’DE BELİRTİLEN KAPSAMDA İLİŞKİSİ TESPİT EDİLENLER GÖREVDEN ALINIYOR

KHK (Kanun Hükmünde Kararname)lerin kapsamının açık ve belirleyici olduğunu kaydeden Kaymakam Karamehmetoğlu, bu çerçevede FETÖ/PDY yapılanması ile KHK’de belirtilen; üyelik, mensubiyet, irtibat, iltisak ilişkisi tespit edilenlerin görevden alındığını kaydederek, bu kapsamada bağı olan kurumların da kapatıldığını kaydetti.

atasehir_mem_ertugrul_bilican-8atasehir_mem_ertugrul_bilican-10

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ