logo

Ak Parti Ataşehir Kadınlarından Şehitleri Anma Programı

Ak Parti Ataşehir Kadınlarından Şehitleri Anma Programı

Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Çanakkale Savaşından bugüne vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin anıldığı “Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından Neslihan Yurtdagül yönetimindeki Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nca hazırlanan Çanakkale’den bugüne vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi anıldığı “Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Organizasyonu Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından yapılan ve Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonunda gerçekleştirilen  “Şehitleri Anma Programı”nda Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

ŞEHİTLERİMİZİ HATIRLAMAK VE MİNNETLE ANMAK ÜZERE TOPLANDIK

Şairin Mithat Cemal Kuntay’ın dizeleri; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” ile konuşmasına başlayan AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagul, İngiliz  General Hamilton‘nın ‘’Çanakkale ‘de  Türkler yuvasına girilmiş aslanın hiddetiyle, inancı, cesareti ve kahramanlığı ile savaş yaptılar. Böyle bir millet görmedim” ifadelerinin altını çizerek, “O millet bu millet, O ordu bu ordudur.  Kadim medeniyetimizi bizlere miras bırakan, tarihin altın harflerle yazdığı, en gerçek, en şerefli kahramanları, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Balkanlar’dan 15 Temmuz’a, Vatanımızın bekası, sınırlarımızın güvenliği ve mazlumlara umut olmak için  Afrin’e  kadar  tüm aziz  şehitlerimizi hatırlamak  ve  minnetle anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Toprak kanla yoğrulmuşsa,  bedeli canla ödenmişse, artık adı vatandır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi.

MUSTAFA KEMAL’İN ÖNDERLİĞİNDEKİ MÜCADELE BUGÜN DE DEVAM EDECEKTİR

Neslihan Yurtdagöl konuşmasını, “Vatan topraklarının her bir karışı namusumuzdur ve buna el uzatmaya cüret edene dünyayı dar ederiz. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlara, bugüne kadar hamdolsun aman vermedik, inşallah bundan sonra da vermeyeceğiz.1071’de Alparslan’ın ordusunda, 1299’da Osman Gazi’nin arkasında, 1453’te Fatih’in emrinde, 1920’de Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletimizin verdiği mücadelenin aynı ruhla bugün de devam ediyor ve edecektir inşallah” şeklinde sürdürdü.

KAHRAMAN KADINLARIMIZIN TORUNLARI CANINI, EVLADINI FEDA EDECEKTİR

“Hepimiz ay-yıldızlı bayrağımızın, birleştiriciliği altında buluştuk. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuşmasına devam eden Neslihan Yurtdagül, kadın savaşçıların Çanakkale ve diğer cephelerde kahramanlıklarını hatırlatarak; “Şerife Bacı ve Nene hatun gibi Çanakkale savaşında Türk kadın savaşçıları Mehmetçikle beraber omuz omuza cephede düşmana kurşun sıkıp, cephe gerisinde de çok büyük destek olmuşlardır. Bu kahraman kadınlarımızın torunları bugün de yarında vatanı uğruna canını, evladını feda etmekten çekinmeyecektir” diye konuştu.

Ak parti Ataşehir ilçe Kadın Kolları 18 Mart çanakkale Zafer Programı Osman Boyraz

Recep Kenan paylaştı: 16 Mart 2018 Cuma

AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Av.Mustafa Naim Yağcı, Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu yaptıkları konuşmalarda; bu gün üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapmak için kanlarını döken, canlarını feda eden şehitler ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andıklarını dile getirdikleri konuşmalarda, bu gün de vatanı korumak için hiç düşünmeden şehit olan vatan evlatlarının varlığına dikkat çekildi.

Programa, protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından, Recep Ergül’ün Şiir Dinletisi, Mehteran takımının Mehteran Gösterisi ile devam edildi.

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül’ün ev sahipliğinde düzenlenen “Şehitleri Anma Programı”na Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ile birlikte; Ak Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan ile Osman Boyraz, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe ve mahalle teşkilatları ile partililer katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ