logo

AK PARTİLİ KADINLAR DİYABET SEMİNERİ

AK PARTİLİ KADINLAR DİYABET SEMİNERİ

ak_kadin_diabet-0Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında sağlıkçılarca düzenlenen seminerle Ak Partili kadınları diyabet konusunda bilgi verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Neslihan Yurtdagül başkanlığındaki Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle Ak Parti Ataşehir İlçe binasında Dünya Diyabet Günü Bilinçlendirme Semineri düzenledi.

 

Aile Toplum Sağlığı Merkezinden Doktor Büşra Doğan ve Hemşire Selda Ovacık’ın anlatımı ile diyabet nedir, tanımı, teşhis ve tedavileri, sağlıklı ve düzenli beslenme konulu sunumlarını slayt gösterisi eşliğinde gerçekleştirdi.

Katılımın yüksek olduğu seminerde konuşan İlçe Başkanı Neslihan Yurtdagül şu açıklamayı yaptı:

“Dünya Sağlık Örgütü dünya tarihinde ilk kez bir sonraki kuşağın ömrünün önceki kuşaktan daha kısa olacağı konusunda uyarıyor; çünkü yeni kuşak hareketsiz bir yaşam sürüyor ve kötü besleniyor.

Bu nedenle dünyada diyabet, obezite ve bununla doğrusal orantılı olarak kalp damar hastalıkları ve kronik hastalıklarda büyük bir artış söz konusu. Özellikle gençlerin diyabet konusunda bilgisi eksik. Bu nedenle diyabetten korunmak için önlem almıyor. Ağırlıklı fast-food’un olduğu gıdalarla kötü besleniyor, spor yapmıyor. Bu nedenle diyabet gençlerde hızla yayılıyor.

Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Her yıl 14 Kasım’ da kutlanmakta olan Dünya Diyabet Günü,  diyabet dünyasının en önde gelen farkındalık kampanyasıdır. Toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek ve sağlıklı beslenme ile daha dikkatli ve daha bilinçli bireyler oluşması adına bizde böyle bir seminere ev sahibeliği yaptık. Olumlu gelen tepkiler ve tekrarının talebi bizleri de sevindirdi.”

Sunum yapan ekipteki doktor Büşra Doğan ve hemşire Selda Ovacık’a çiçek takdimi eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Neslihan Yurtdagül katkıları için teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ