logo

AKAGİM Kadın Girişimcilik Kapsamında Ata Butik Açıldı

AKAGİM Kadın Girişimcilik Kapsamında Ata Butik Açıldı

Ataşehir Belediyesi Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi(AKAGİM) ve Ataevleri’nde eğitim alan Ataşehirli kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini sergileyip satabilecekleri Ata Butik açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataevleri ve AKAGİM’de üretim yapan, ortak ofiste şirket faaliyetlerini yürüten, aldığı eğitimler sonrasında iş planı dosyasını KOSGEB’e sunan Ataşehirli kadın girişimcilerin ürettikleri el emeği göz nuru; örgü, takı, süsleme, işleme ve resim gibi ürünlerin sergileyip satabilecekleri “Ata Butik” Ataşehir Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde açıldı.

Küçükbakkalköy Prestij Caddesi açılan Ata Butik, Pazar ve Pazartesi günleri hariç saat 10.30-19.00 arasında açık olacak. AKAGİM projesi kapsamında üretim yapan Ataşehirli girişimci kadınlar ürettikleri ürünlerini satarak aile bütçesine de katkı sağlayacak.

Ataşehir’de yaşayan ve üretim yapan kadınların, ürünlerini satarak gelir elde etmesini hedefleyen projeyle, ürün çeşitliliğinin sağlanması, her alandaki girişimcilerin ürünlerini sergileyebilmesi amacı taşıyan Ata Butik diğer alanlardaki girişimciler ile dönüşümlü olarak kullanılacak.

Ataşehir’de yaşayarak AKAGİM kapsamında el emekleriyle üretim yapan kadınlar, vergi dairesinden alacakları vergi muafiyet belgesi ve kimlikleriyle Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’ne baş vurarak, Ata Butik’te stant açmak için başvuruda bulunabilirler.

Ataşehirli kadınlarını girişimcilik becerilerini geliştirerek ekonomik özgürlüklerinin sağlanmasına katkı vermek için çalıştıklarını kaydeden Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Prestij Caddesi’ndeki Ata Butik açılışında yaptığı açıklamada, “Kadınların el emeğini göz nurunu satarak kendilerine gelir elde etmeleri için uğraşıyoruz.  Burada Kadın Girişimcilik Merkezinin kursiyerlerinin yanı sıra Ata Evlerin kursiyerleri de var. Karma bir satış ofisi olacak. Şu an daha çok seramik üzerine daha sonrasında Makine Nakışı olacak, farklı dallarda el emekleri burada sergilenerek satışa sunulacak. 15 süreyle farklı gruplar burada el emeklerini satabilecekler. Bu satış dönüşümlü olarak devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ