logo

AKUT’TAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE KURTARMA EĞİTİMİ

AKUT’TAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNE KURTARMA EĞİTİMİ

ataehir_akom_egitim (1)AKOM ile Ataşehir Belediyesi AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle, Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibine “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Ataşehir Belediyesi AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekibine 27-30 Haziran tarihleri arasında “Temel Afet Bilinci” eğitimleri verildi.

ataehir_akom_egitim (5)

AKUT ekibi tarafından Ataşehir Belediyesi personeline, teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerde afetler ile ilgili genel bilgi, acil durum planı, afetlerde risklerin tespiti, beton kırma, metal kesme, tahkimat, kırma, yaralı sabitleme ve yaralı tahliyesi, emniyet bilgilendirme, deprem türleri, enkaz arama ve enkaz kaldırma teknikleri gibi çeşitli konularda bilgiler verildi.

ataehir_akom_egitim (3)

“Temel Afet Bilinci Eğitimleri” ismiyle, Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan eğitimlere katılan Ataşehir Belediyesi personeli aldıkları teorik eğitimleri, daha sonra uzman ekipler eşliğinde pratik olarak da uyguladılar.

Enkazda kullanılan cihazlar hakkında detaylı bilgiler verildikten sonra uygulamalı deprem ve acil durum bazlı senaryo tatbikatları yapıldı.

ataehir_akom_egitim (4)ataehir_akom_egitim (6)ataehir_akom_egitim (7)

ataehir_akom_egitim (2)

 

Paylaşın:
Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ