logo

ALTIYOL TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU ATAŞEHİR’DE

ALTIYOL TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU ATAŞEHİR’DE

Altıyol Türk Müziği Topluluğu, Şef Taner Tamer yönetiminde 1 ayda hazırlandıkları konserdeki performanslarıyla Ataşehirli Türk Müziği sevenlerin gönüllerini fethetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

2012 yılında TRT Radyo Ses Sanatçısı Yaşar Tamer tarafından kurulan Altıyol Türk Müziği Topluluğu 8.konserini Turhan Taşan’ın sanat yönetmeliği, İnci Yılmaz’ın sunumu ve Şef Taner Tamer yönetiminde Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM) Halit Akçatepe Salonu’nda verdi.

KONSER VİDEO 1 TIKLAYINIZ

KONSER VİDEO 2 TIKLAYINIZ

KONSER VİDEO DERYA ASLAN TIKLAYINIZ

1 ay gibi kısa bir sürede Şef Taner Tamer yönetiminde hazırlandıkları konserde performansları ile izleyicilerden yoğun alkış alan Altıyol Türk Müziği Topluluğu Karcığar, Hüzzam ve Beyatı-Araban makamında 11 eseri seslendirdiği konserde Seda Asuman Tanış, Ahmet Nazmi Güngör, Cüneyt Erdoğan ve Nilay Güntekin solo sahne alarak birer şarkı seslendirdiler.

Muayyer Kürdi, Kürdi, Hüzzam şarkı ve türkülerin koro ve solo olarak seslendirildiği Şef Taner Tamer yönetimindeki Altıyol Türk Müziği Topluluğu 8.konserinin 2.bölümünde bir birinden güzel 12 eser izleyicilerin katılımıyla seslendirildi.

Güftesi kendisine ait olan ve Turhan Taşan tarafından bestelenen Yine Bir Gün Battı adlı eserinin Derya Aslan tarafından seslendirilmesi ile başlayan ikinci bölümde İnci Yılmaz, Esra Afitap Tanış, Nurten Başyiğit, Ayşe Sinem Alanlı, Bahtışen Yurtseven Er, Gönül-Nedret Er, Aysel Durukan ve Emel Yavuz solo olarak sahne aldılar.

Kurucu başkan TRT Radyo Ses Sanatçısı Yaşar Tamer’in şefliğini yaptığı konserin son bölümünde Altıyol Türk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Turhan Taşan’a plaket verildi. Konseri CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol’da izledi.

Şef Taner Tamer yönetimindeki Altıyol Türk Müziği Topluluğu ses sanatçıları Derya Aslan, İnci Yılmaz, Esra Afitap Tanış, Nurten Başyiğit, Ayşe Sinem Alanlı, Bahtışen Yurtseven Er, Gönül Kurt, Nedret Kurt, Aysel Durukan, Emel Yavuz, Seda Asuman Tanış, Ahmet Nazmi Güngör, Cüneyt Erdoğan, Haydar Ali Başyğit, Hülya Güney, Mehmet Kırkgöz, Menşure Şeker, Tekbir Özay, Şenay Yılmaz, Nilay Güntekin ve Yaşar Tamer’den oluşuyor.

Sazlarda ise; Keman: Yücel Yüce Turanlı, Alev Güneş, Timuçin Çamlan

UD: Ahmet Öncel, Engin Perker, Kanun: Hakan Çap

Perüksyon: Cem Tezer, Şansal Kara, Tezer Özsankur, Minme Yıldırım yer alarak Altıyol Türk Müziği Topluluğu’na eşlik ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ