logo

Amaç, Sıkılmadan Kitap Okuyabilecekleri Ortam Oluşturmak

Amaç, Sıkılmadan Kitap Okuyabilecekleri Ortam Oluşturmak

Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu’nda Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) katkılarıyla yatırılan okul kütüphanesi Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bir grup eğitim gönüllüsü tarafından Turgay Kılıç başkanlığında kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer), “Bir Çocuk Değişirse Dünya Değişir” sloganıyla başlattığı eğitime katkı seferberliği halkasına yeni bir kütüphane daha ekledi.

Turgay Kılıç başkanlığında kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) tarafından Ataşehir Orhan Veli Ortaokulu’nda yaptırılan kütüphane Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın katıldığı törenle açıldı.

Orhan Veli Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haydar Güneş, Orhan Veli Ortaokulu Müdürü Engin Aydın, okul müdürlerimiz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

SANAL DÜŞÜNEN, SANAL ORTAMDA YAŞAYAN GENÇLİK OLUŞMAYA BAŞLADI

AtaEğitimDer tarafından okulda yaptırılan kütüphanenin açılışında konuşan Orhan Veli Ortaokulu Müdürü Engin Aydın, sanal düşünen, sanal ortamda yaşayan gençliğin oluşmaya başladığının altını çizerek, sanal ortamda yaşayan gençliğin gelecekte, kendilerine, ailelerine ve ülkelerine bir şey katamayacaklarını vurguladı.  Aydın, çocukları sanal ortamdan kurtarıp, gerçek bilgiye ulaşacakları, sıkılmadan kitap okuyabilecekleri ortam oluşturmak amacıyla kütüphane açtıklarını kaydetti.

AtaEğitimDer Orhan Veli Kütüphane Açılışı

Recep Kenan paylaştı: 1 Mart 2018 Perşembe

AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN HAZİNEDEN FAYDALANMASINI SAĞLAMAK

Eğitime destek amacı ile yaptıkları çalışmalarında en çok önem verdiklerinin okulların kütüphanelerinin daha çok büyümesi olduğuna işaret eden Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, “Amacımız, çocuklarımızın bu hazineden faydalanmasını sağlamaktır. 600’lü yıllarda Asurlular ile başlayan kütüphane geleneği, öneminin bilincine varıldıkça; Orta Asaya’dan başlayarak cami, medrese, vakıf, tarikat kütüphaneleri ve daha sonra, Cumhuriyet ile birlikte kütüphane ve kütüphanecilik önemini daha da arttırarak; okullara ve mahalle aralarına dek yaygınlaştırılmış. Kütüphanelerin millileştirilmesi gerçekleştirilip, kütüphanecilik bilinci yerleştirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

KÜTÜPHANELER ÇAĞDAŞLAŞMA ARACI VE BİLGİ HAZİNESİDİR

Turgay kılıç, “Kütüphaneler; dil, din, ırk, renk, cins, ekonomik düzey ve politik düzey gözetmeksizin her türlü materyal ve iletişim yolu aracılığıyla kültür ürünlerini ve bilgiyi insanlığın hizmetine sunan  çağdaşlaşma aracı ve bilgi hazinesidir. Bu hazineyi gelecek kuşaklar da sunma amacı doğrultusunda bir araya gelen eğitim gönüllüsü dostlar ile oluşturduğumuz Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer), Anadolu’da 32, Ataşehir’de 2, en son büyük bir heyecanla yapmış olduğumuz Orhan Veli Ortaokulu kütüphanesi ile birlikte 3. Okulumuzun kütüphanesini büyüttük yada yeni yaptık. Okul için her şeyi yapsanızda kütüphanesi yoksa hiçbir şey yapmamışsınız demektir” diye konuştu.

ŞİKAYETE KONU OLAN ALANLARDA ADIM ATANLARDANIZ

Şikayet edenlerden değil çözüm üretenlerden olunması gerektiğine işaret eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, herkesin bir hikayesi olması gerektiğini ve en iyi hikayenin eğitime yapılan katkı olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Okumak bizim için çok değerli, çok anlamlı. Eğitimciler adına, biz şikayet edenlerden değiliz diyebiliyoruz. Biz şikayete konu olan alanlarda adım atanlardanız” dedi.

İMKANLAR VE YASAL GÖREVLER DAHİLİNDE OKULLARA KATKI VERİYORUZ

Yaptıkları kütüphane ile çocuklara ışık tutan dernek yöneticilerine, katkıları için İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ekibine teşekkür eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, yardımseverlerin ve eğitim gönüllülerinin okullarda tespit edilen eksikliliklerin tamamlanmasına katkı vermelerinin önemine işaret ederek,  Belediye olarak imkanları ve yasal görevleri dahilinde okullara katkı sağladıklarını, bundan sonrada desteklerinin devam edeceklerinin altını çizdi.

ATAŞEHİR’DEKİ EĞİTİM KURUMLARI BİRÇOK İLDEN FAZLA

Ataşehir’de bulunan eğitim kurumlarının birçok ilden fazla olduğunu vurgulayan Ataşehir ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, açılışı yapılan kütüphanenin eğitim camiasına ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunarak, kütüphanenin yapımında emeği geçen Ata Eğitim Der başkanı Turgay Kılıç ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katkı sunanlara protokol tarafından Kütüphane yapımına katkı verenlere plaketleri takdim edildi.

Açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından kütüphane gezildi. Tören ikramlarla sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ