logo

Anadolu EMITT’le  İstanbul’a Taşındı

Anadolu EMITT’le  İstanbul’a Taşındı

emitt_ibbİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 71 ülkeden 4 bin 500’ü aşkın kurum ve kuruluşun katılıdığı Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde EMITT fuarını gezdi.

Bu sene 19. kez kapılarını açan EMITT Fuarı’nı gezen Başkan Topbaş, “Adeta Anadolu İstanbul’a taşındı. Ortadoğu ve Anadolu kültürünün medeniyetlerin beşiği İstanbul’da sergilenmesini çok önemsiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 71 ülkeden 4 bin 500’ü aşkın kurum ve kuruluşun katılımlarıyla Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde 19’uncu kez düzenlenen açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı (EMITT) gezdi.

İstanbulluların da yoğun ilgi gösterdiği fuardaki birçok standı gezen Başkan Topbaş, vatandaşlarla sohbet etti. Yöresel tatların tadına bakan Topbaş, vatandaşlarla birlikte halk oyunları oynadı ve horon tepti. Valiliklerin ve belediyelerin stantlarını da gezen Kadir Topbaş, basın mensuplarına fuarı çok beğendiğini söyledi.

İstanbul’un dünya kentleriyle yarışan bir şehir olduğunu belirten Topbaş, “Anadolu’nun özeti ve medeniyetlerin beşiği olan İstanbul’da Ortadoğu ve Anadolu kültürünün sergilenmesini çok önemsiyorum. Valiliklerimizi, belediyelerimizi, vakıf ve derneklerimiz ile özel sektörümüzü buluşturan uluslar arası EMİTT Turizm Fuarı ülkemizin kültürel değerlerini de günyüzüne çıkartarak dünyaya taşıyor” diye konuştu.

Fuarın çok büyük ve çok zengin olduğuna dikkat çeken Topbaş, fuarı gezen vatandaşların kopup geldikleri Anadolu kültürünün ve yöresel tatlarının sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu gördüğünü söyledi. Topbaş, “Adeta Anadolu İstanbul’a taşındı. Bütün katılımcıları tebrik ediyorum ve başarılı fuar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ