logo

ANADOLU KÜLTÜRLERİNİ YAŞATAN VE GELECEĞE TAŞIYANLAR KADINLAR

ANADOLU KÜLTÜRLERİNİ YAŞATAN VE GELECEĞE TAŞIYANLAR KADINLAR

Ataşehir 1.Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali’nin organizasyonunda fiilen görev alan kadınlar festivalin gerçekleşmesindeki önemli payları yanında kültürlerin tanıtımına katkı veriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir 1.Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali, Sadi Özata başkanlığındaki festival organizasyon komitesi ve organizasyonu yüklenen Himmet Kaya başkanlığındaki Tuz Medya ile festival koordinatörü gazeteci Eylem Aydoğdu öncülüğünde, paydaş dernek yönetimlerinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sosyal ve kültürel hayatın önemli bölümünde olduğu gibi 1. Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali organizasyonunda da kadınların çok önemli katkıları göze çarpıyor.

Başta festival koordinatörü gazeteci Eylem Aydoğdu ile birlikte dernek yönetiminde yer alan kadın yönetim kurulu üyeleri ve derneklerin yöneticiler ile derneklerin kadın kollarının 1. Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali organizasyonun gerçekleştirilmesinde önemli katkıları ve payları var.

Kültürün anıldığı “Ekin” adıyla topakta tohumlanıp varlığını sürdürmesi gibi kültürümüzü de yaşatıp nesillere taşıyanlar kadınlar.

Girişimcilik özellikleriyle öne de öne çıkan kadınlar, 1. Ataşehir Anadolu Kültürleri Dayanışma Festivali organizasyonunun gerçekleştirilmesindeki payları ile birlikte temsil ettikleri özelliklerini barındırdıkları yöre kültürlerinin tanıtımını ve gelecek kuşaklara taşınmasını üstlenmiş durumdalar.

Gülay Ülkü Çamur bunun en önemli örneği. Kendisine Malatya sofra ve yemek kültürünü tanıtma misyonu yüklenen Gülay Ülkü Çamur, festivaldeki stantta Malatya yemek kültürünün tanıtımını yaparken her gün bir Malatya yemeğinin sunumunu yapıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ