logo

Anadolu Yakası’ndaki Çankırılar Maltepe’de Buluştu

Anadolu Yakası’ndaki Çankırılar Maltepe’de Buluştu

maltepe_cankirililar _ 0_zeynettin-aydin-5Maltepe Çankırılılar Derneği’nin ev sahipliğinde Anadolu Yakasındaki Çankırı federasyon, birlik ve dernek yöneticileri kahvaltıda toplantıda bir araya geldi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Kaynaşma, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacı ile Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği’nin merkezinde bir araya gelen Çankırı federasyon, birlik ve dernek yöneticileri Anadolu Yakasında koordinasyonu sağlayarak birlikte program yapabilmenin koşullarını oluşturmak için çalışmalar yaptı.

Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği’nin merkezindeki kahvaltılı toplantıya İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, ÇANDEF 1. Bölge Başkanı Arif Özdemir, ÇANDEF başkan yardımcılar, Çankırı ilçe birlik, ilçe ve köy ile İstanbul’daki, ilçelerin Çankırı dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

“Birliğin Olmadığı Yerde Dirlik Olmaz”

Yakın geçmişte açılan denek merkezini düğün nişan gibi etkinliklerde Çankırılıların kullanımına sunduklarını vurgulayarak açılış konuşmasına başlayan Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, yaklaşan Ramazan ayı süresince iftar organizasyonlarına açık olduğunu, dernek olara ya da bireysel iftar vermek isteyenlere duyurduğunu söyledi.

30 Mart Yerel seçim ve 7 Haziran Genel seçimlerinin aday belirleme sürecinde Çankırı STK’larının başarısız olduğunu iddia eden Zeynettin Aydın, bu konuda birlik, beraberlik ve güç birliğinin sağlamadığını vurgulayarak; “Biz bir olmalıyız… Birlik olmalıyız. Birliğin olmadığı yerde dirlik olmaz” diye konuştu.

maltepe_cankirililar _ 0_zeynettin-aydin

MALTEPE ÇANKIRILILAR DERNEĞİ BAŞKANI ZEYNETTİN AYDIN

“Çankırılı Kartı Uygulaması Başlatacağız”

Dernek merkezinin açılışı, kısa zamanda yaptıkları dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırılar arasındaki bağı güçlendirmek ve ekonomik kalkınmalarına katkı vermek amacı ile Çankırılı kartı uygulaması başlatacaklarını belirterek; “hemşerilerimiz arasındaki bağı güçlendireceğiz. Esnaflarımızı dolaşarak kartı olan hemşerilerimize indirim uygulaması yapmalarını sağlayacağız. Çankırılı bir esnaftan alış veriş yapan hemşerimize belli bir indirim yapılacak. Böylece Çankırılı esnafımız da vatandaşımız da kazanacak. Çankırıların hemşerileri olan esnaflardan alış veriş yapmalarını sağlayacağız” dedi.

Arif Özdemir’den Şiir

Dernekleşmede çok yeni olan Çankırı’nın önemli işler yaptığını belirten ÇANDEF 1. Bölge Başkanı Arif Özdemir, hala federasyona üye olmayan dernek olduğunun altını çizdikten sonra her zamanki gibi konuşmasının orada kaleme aldığı şiir mısralarını seslendirerek noktaladı.

maltepe_cankirililar _ 0_1

İSTANBUL ÇANKIRI DERNEKLERİ FEDERASYONU (ÇANDEF) GENEL BAŞKANI ZEKERİYA AÇIKGÖZ

Federasyonlar Üye Sayısına Göre Dikkate Alınıyor

Kendi dönemlerinde İstanbul’daki Çankırılıların birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli adımlar atıldığını vurgulayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, 66 olarak aldıkları federasyona üye dernek sayısını 132’ye çıkardıklarını söyledi.

İlgili kurumların federasyonları üye sayısına göre dikkate aldıklarını söyleyen Zekeriya Açıkgöz aynı durumun siyasi partiler için de söz konusu olduğunu parti üyesi sayısı kadar dikkate alındığını belirttiği konuşmasında; “STK ve dernekler siyasetin merkezindedir. Yerel seçim çalışmaları sırasında da söylemiştik. Hangi siyasi parti sempatizanı olursak olalım, sempati duyduğumuz siyasi partiye üye olmalıyız. Üye olmakta yetmez, partilerin yönetiminde aktif olarak görev alalım. Partilerin yönetimlerinde görev almazsak adaylık sürecinde de etkili olamıyoruz” dedi.

Zekeriya Açıkgöz, ÇANDEF olarak İstanbul Kalkınma Ajansı’na proje sunmaları gerektiğini hatırlatarak, projesi olan hemşerilerinin kendilerine başvurmalarını istedi.

maltepe_cankirililar _ 0

İSTANBUL ÇANKIRI DERNEKLERİ FEDERASYONU (ÇANDEF) GENEL BAŞKANI ZEKERİYA AÇIKGÖZ

“8 Mayıs’ta Çankırılılar Çanakkale’ye Çıkartma Yapacak”

Dernek ve birliklerin katkıları ile 8 Mayıs’ta düzenleyecekleri Çanakkale turu ile şehitleri ziyaret etmek için yola çıkacaklarını belirten İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çanakkale’ye Çankırılılar tarafından çıkartma yapmayı planladıklarını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ