logo

Annelere ‘Koç Gibi Anne- Baba Olmak’ Semineri

Annelere ‘Koç Gibi Anne- Baba Olmak’ Semineri

Ataşehir Belediyesi, ebeveynlerin iletişimlerinin verimli olabilmesi için Yaşam Koçu Damla Koçman’ın katılımıyla “Koç Gibi Anne- Baba Olmak” konulu seminer gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi, ebeveynlerin günlük yaşamlarında çocuklarıyla kurdukları iletişimin daha da verimli olabilmesi için Yaşam Koçu Damla Koçman’ın katılımıyla “Koç Gibi Anne- Baba Olmak” konulu seminer gerçekleştirdi.

Mevlana Ataevi’nde düzenlenen seminerde aile içi iletişimde her ebeveynin yaşadığı zorluklar ve kendince aradığı hatalı çözümler ele alındı.

Çocuk gelişimi ve ebeveynlik ile ilgili ailelerin merak ettikleri soruları yanıtlayan Yaşam Koçu Damla Koçman, “Eleştiren ve yargılayan bireyler değil, çocuklarına geri bildirim veren ve problem çözen ebeveynler olmalıyız” dedi.

Çocukların çevresindeki kişilerle veya arkadaşlarıyla kıyaslanması konusuna da dikkat çeken Koçman, kıyaslamanın çocukta olumsuz etki yarattığını ve çocuğun bilinçaltında ‘ailem bana değer veriyor mu?’ düşüncesini oluşturduğunu söyledi.

Empati kurmanın çocukla iletişimde önemine vurgu yapan Damla Koçman, “Çocuğunuzun sorumluluk alanlarına müdahale etmek yerine ona rehberlik etmelisiniz” tavsiyesinde bulundu.

Annelerin çocuklarıyla günlük hayatlarında sıkça karşılaştıkları diyaloglardan birisini şu şekilde olumluya çeviren Koçman, “Mesela, odasını toplamayan çocuğunuza, ‘Odanı topla’ demek yerine, ‘Şimdi bunu nasıl toplayabiliriz?’ sorusuyla yaklaştığınızda sonucun çok daha farklı olduğunu göreceksiniz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ