logo

“ASGARİ ÜCRET 1500 TL OLSUN”A  İBB’DEN RED

“ASGARİ ÜCRET 1500 TL OLSUN”A  İBB’DEN RED

ibb_asgari_ucretİstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı Şubat ayı toplantısında asgari ücretle çalışan işçilerin maaşının net 1500 Türk Lirası olmasını içeren CHP Grup önerisi kabul edilmedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’daki 14 CHP’li Belediyenin Meclislerinde kabul edilen ve CHP’nin seçim vaatlerinden en önemlisi olan asgari ücretle çalışan işçilerin maaşının net 1500 Türk Lirası olmasıyla ilgili teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de uygulanması için CHP Grubu tarafından Meclis Gündemine getirtildi.

CHP İBB Meclis Grubu Sözcüsü Tonguç Çoban tarafından Meclis toplantısında sözlü olarak okunan teklif İBB Meclisinde gündeme alınması ve ilgili komisyonlarda görüşülmesi için Meclise sunuldu.

Teklifte, “İBB’nin hizmet alımı ve iştirakler dahil çalışan personelimizden aylık net ücreti net 1.500,00 TL altında bulunan personel ücretlerinin en az net 1.500,00 TL’ye yükseltilmesi hususunda karar alınmak üzere teklifimizin gündeme alınması için gereğini arz ve teklif ederiz” şeklindeki teklifi AK Parti Grubunca Gündeme alınmayarak red edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Şubat ayı toplantılarında İBB Meclisi CHP Grupbaşkanvekili Ertuğrul Gülsever,  İBB Meclisi CHP Üyeleri; Dr. Hakkı Sağlam, Eyüp Birgün, Tonguç Çoban, Handan Kantar, Özgür Aydın, Servet Baylan, Çoşkun Tanış, Ayşegül Okumuş Görgü, Dr. Ümit Yurdakul ve Hüseyin Sağ imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına gündeme alınması için havale edilen önerge:

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanlığı’na

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Meclis toplantısı başlıklı 20. Maddesinde; “Belediye meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanacağı; Gündem başlıklı 21.Maddesinde ise her ayın ilk günündeki belediye meclis gündemi belediye başkanı tarafından belirlenerek en az üç gün önceden üyelere bildirilir ve çeşitli yöntemlerle halka duyurulacağı, her ayın ilk toplantısında belediye başkanı ve meclis üyeleri belediyeye ait işlerle ilgili konuların gündeme alınmasını önerebilir. Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla kabul edildiği takdirde gündeme alınır.” Hükmü uyarınca belediyemizde hizmet alımı  ve iştirakler dahil çalışan personelimizden aylık net ücreti  net 1.500,00.-TL altında bulunan personel ücretlerinin en az net 1.500,00.-TL’ye yükseltilmesi hususunda karar alınmak üzere teklifimizin gündeme alınması için gereğini arz ve teklif ederiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ