logo

AŞKIN ŞİT GÖREVE DEVAM EDİYOR

AŞKIN ŞİT GÖREVE DEVAM EDİYOR

Ardahan İli Merkez Kımılı Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucu başkan Aşkın Şit, 1.Olağan Kongresinde yapılan seçimle yeniden Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Ardahan İli Merkez Kilimli Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1.Olağan kongresinde yapılan oylama sonucunda Aşkın Şit yeniden başkanlığa seçildi.

Ataşehir Belediye Meclis üyesi Süleyman Karadağ, HDP Beykoz yöneticisi Menderes Kaya, Ardahan Hoçvan Dernekler federasyonu Başkanı Latif Yılmaz, Kar-Der Yönetim Kurulu Üyesi Rahim Bayrak ve diğer bazı STK temsilcileri davetli olarak katılarak başarı dileklerini ilettiler.

HERKESE EŞİT DAVRANDIK

Tatil gününden fedakarlık ederek yalnız bırakmayan katılımcılara şahsı ve yönetim kurulu selamlayarak kongrenin açılış konuşmasına başlayan Ardahan İli Merkez Kımılı Köyü Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Şit, birlik ve berberliğin oluşturulmasındaki çabalarına değinerek; “Yıllardır özlemini çekiğimiz bir araya gelebilme, birlikte bir şeyler yapabilme, beraber yürüyebilme, bir çatı altında kenetlenebilme hayalini gerçekleştirmeye yönelik attığımız adımların sevincini sizlerle paylaşmanın huzuru ve sevinci ile huzurlarınızdayız. Bir olma, birlikte olma yolunda önemli işler yaptık. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım kendi soyadımıza öncelik tanımadık. Herkese eşit davrandık. Elimizden geldiğince ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmaya çalıştık. Ayırmadan, kayırmadan herkesi kucaklayarak sevinçlerimizi ve hüzünlerimizi birlikte paylaştık” ifadeleri ile sürdürerek, yönetimdeki eşit davranışlarına bundan sonrada aynı şekilde devam edeceklerinin altını çizdi.

MEKAN SAHİBİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İstanbul’da kalabalık bir kitle olduklarını, ancak olması gerektiği biçimde yerlerinin olmadığını kaydeden Aşkın Şit, derneğe merkez olacak mekan kazandırmak için çalıştıklarının altını çizerek; Mekan sahibi olmak için çalışıyoruz. Bu anlamda hane başı olarak yapacağımız bağış ve işadamlarımızdan alacağımız destekle kalıcı bir dernek binasını almak istiyoruz. Bu konuda her kes üstüne düşeni yapmalıdır. Başka türlü bir dernek binası mülkiyetine sahip olmamız mümkün değil. Şu an Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin talimatı üzerine KAR-DER içinde bir odada varlığımızı sürdürmekteyiz. Buradan sizlerin huzurunda her zaman yanımızda olan, desteğini esirgemeyen Belediye Başkanım Battal İlgezdi’ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz için çıktığımız bu yolda kalıcı bir mekâna sahip olmak için tüm köylülerimin canı gönülden katılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yeni dönem için hazırladıkları yönetim kurulu listesinde kadınlara ağırlık vererek onları da bu mücadeleye dahil etmek istediklerinin altını çizen Aşkın Şit, kadının olmadığı hiçbir mücadelenin başarıya ulaşamayacağını kaydederek, “Bundan sonraki mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz” diyerek Yeni Yönetim kurulu üyelerini sahneye davet etti.

Başkan Aşkın Şit’in konuşmasının ardından divan kurulu oluşturularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporu, gelir gider bütçesi okunarak ibra edildi.

Yapılan oylama sonucunda Aşkın Şit’in başkanlığındaki yönetim ve denetleme kurul üyeleri belirlendi.

Aşkın Şit Başkanlığındaki Yeni Yönetim Ve Denetleme Kurul Üyeleri:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Aşkın Şit (Başkan), Ergin Talay(2.Başkan), Çetin Kaya (Sayman), Engin Şirin (Sekreter), Serhat Tekin (Bşk. Yrd.), Ersin Şayir (Bşk.Yrd.), Kubilay Öztürk, Özcan Avşar, Metin Şirin

YEDEK ÜYELER

Neşe Şit, Türken Şirin, İpek Kaya, Gülten Talay, Kıymet Tekin, Sema Şayir, Bülent Avşar, Sümbül Öztürk, Selma Talay

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER:

Özcan Şit, Ayhan Şayir, Serhat Öztürk

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ