logo

ATAFEST’ten Coşkulu 23 Nisan Çocuk Şenliği

ATAFEST’ten Coşkulu 23 Nisan Çocuk Şenliği

8.Ataşehir Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamındaki ‘Çocuk Şenlikleri’ ülkemiz ve konuk ekiplerin kortej yürüyüş ve “Kardeşlik Zinciri” ile geldikleri alanda gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ataşehir Kültür ve Sanat Festivali (ATAFEST)’nin 8.’si ülkemizi temsil eden Ataşehir ekipleri yanı sıra Arnavutluk, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Kırım, Kırgızistan, Kosova, Rusya ve Yakutistan’ı temsil eden ekiplerin katılımı ile gerçekleşti.

Ataşehir’de bir AVM’de yer alan gösteri merkezinde gerçekleşen 8. ATAFEST (Ataşehir Kültür ve Sanat Festivali) 500’ün üzerinde öğrencinin oluşturulan “Kardeşlik Zinciri” ile “kortej yürüyüşü” yaparak salona girişi ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenmen 8. ATAFEST (Ataşehir Kültür ve Sanat Festivali) Çocuk Şenliği’ne ev sahibi Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile birlikte; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Ahmet Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, GHSM Seyfi Güneysu, Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Haluk Sadıkoğlu, Mukaiyl Bektaş, Ak Parti Ataşehir kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül ve Ak Parti Ataşehir Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı ile yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, konuk öğretmen ve öğrenciler ile Ataşehir MEM’e bağlık okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun günün anlam ve önemine vurgu yaptıkları konuşmalarının ardından kendi ülkelerine ait kültürleri sergileyen konuk ekiplerle birlikte ülkemiz kültüründen örnekler veren Ataşehir’in okullarının ekiplerin sergiledikleri sahne performansı salonun tamamını dolduran izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

HAKKI SAHİBİNE TESLİM EDEN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

98 yıl önce bu gün açılan TBMM’nin millet iradesinin yönetime yansımasının en öneli ayağı ile egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, bağımsızlığın, istiklal mücadelesini veren bir milletin en doğal hakkı olduğunu vurgulayarak; “Hak sahibine teslim edildi. Bu hakkı teslim edenlerin en başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk geliyordu. Bu toprakla ve bu haklar milletçe verilen mücadele neticesinde elde edildi. Bu nedenle sahip olduğumuz hakların kıymetini bilmek, korumak için bize düşen, çok çalışmaktır. Bayrağımızı yükseklerde dalgalandırmak için sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş ve bayram olarak ilan edilmiştir. Tüm dünya çocuklarının birlikte kutladığı bir bayram 23 Nisan” diye konuştu.

O GÜNÜN KAHRAMANLARINI YÜREKTEN ALKIŞLIYOR, ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, egemenliğin, bağımsızlığın ilk adımı olan TBMM’nin açılış gününde şenliği düzenleyen ekibe teşekkür ederek; “Bu güzel bayramımızı şenlendiren, Arnavutluk, Almanya, Azerbaycan, Endonezya, Kırım, Kırgızistan, Kosova, Rusya ve Yakutistan’dan gelerek bizlerin bayramımıza ortak olan kardeşlerimize hoş geldiniz diyoruz. Bayramlar paylaşıldığı zaman güzeldir. 23 Nisan 1920’de bir milletin yeniden uyanışı, şahlanışının ibaresi olarak meclisimiz açıldı. Hem İstiklal savaşını yönetti. Hem de ülke yönetimine el koydu. 29 Ekim 1923’te kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. O günün kahramanlarını yürekten alkışlıyor, şükranla anıyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ