logo

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem Çalışmasına Başladı

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem Çalışmasına Başladı

Ataşehir Belediye Meclisi yeni üyeleri ile 2. dönem ilk toplantısını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığında divan seçimi ile gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra oluşan Ataşehir Belediye Meclisi yeni üyeleri ile 2. dönem ilk toplantısını gerçekleştirdi. 2009’da kurulan Ataşehir Belediye’sinin ilk ve kurucu meclisi 30 Mart seçimleri ile yenilendiğinden görevini tamamlayarak tarihe geçti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra oluşan Belediye Meclisi’nin 2. dönem ilk toplantısında, 2. Kez başkanlığa seçilen Ataşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı Battal İlgezdi; Ataşehir’de seçimlerin demokratik bir ortamda yapıldığını ve kazananın Ataşehir olduğunu söyledi. Başkan Battal İlgezdi yaptığı açış konuşmasında; ‘Ataşehir’e çok iyi hizmetler vereceğimize inanıyoruz. Bu hususta hiçbir tereddüdümüz yok. Meclis üyesi arkadaşlarımın da bize destek vereceğine inanıyorum. Yapacağımız çalışmalar Ataşehir için hayırlı olacaktır” dedi.

Belediye meclisinde temsil edilen partilerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlhami Yılmaz’ı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mustafa Cevat Arzık’ı gurup başkan vekilleri olarak belirledi. Arzık, yapacakları çalışmalarla Ataşehir’in marka değerini artırma ve çağdaş bir Ataşehir yaratmak için uyum içerisinde çalışmak istediklerini dile getirdi.

Gündem dışı söz alan her iki siyasi parti gurup başak vekilleri İlhami Yılmaz ve M. Cevat Arzık yerel seçimde seçilerek meclise gelen üyeleri kutlayıp uyumlu ve verimli bir çalışma dönemi dileklerini dile getirdiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığında en genç iki üyenin katip olarak belirlenmesi ile oluşan Divan Kurulu tarafından gerçekleştirilen seçimle, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Vekili Sadi Özata, 2. Vekili İnan Bektaş olarak belirlenirken; katip üyeliklere de Mustafa Kemal Aldoğan ve Fevzi Ağaçdalı seçildi.

Başkan vekillerinin ve katip üyelerin belirlenmesi ile Ataşehir Belediye Meclisi 1. Vekili Sadi Özata başkanlığı ve katip üyeler Mustafa Kemal Aldoğan ve Fevzi Ağaçdalı’dan oluşan divan kurulu yönetiminde meclis bünyesinde çalışacak olan ihtisas komisyonlara ve encümene üye seçimleri yapıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Vekili Sadi Özata başkanlığında; Encümen, İmar, Bütçe, Hukuk, Sosyal Yardım, Avrupa Birliği, Kültür ve Kadın, Çevre ve Sağlık, Tarife, Engelliler ve Eğitim ve Gençlik komisyonlarına CHP ve Ak Partili üyeler seçilerek komisyonlar oluşturuldu.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Vekili Sadi Özata başkanlığında Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 6.yıl 1. Birleşim 1. Oturumu’nda; bir önceki tutanak özetleri okunup oylandı.   Gündemdeki maddeler görüşüldükten sonra 10Nisan Saat 17.00’da toplanmak üzere oturum kapatıldı.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin komisyonlarını oluşturan yeni üyeler:

ENCÜMEN ÜYELERİ:

Merdan Özer, Ekrem Köse, Meryem Atlıhan

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ:

İnan Bektaş, Cemal Şerifoğlu, Ezgi Kalender, Haluk Sadıkoğlu, Mehmet Korkmaz

BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ:

Tuncay Akın Orhan, Birkan Birol Yıldız, Mükayil Bektaş, Saim Başkan

HUKUK KOMİSYONU ÜYELERİ:

Meryem Atlıhan, İnan Bektaş, Ali Rıza Işık, Civan Gündoğdu, Mahmut Yürük

SOSYAL VE YARDIMLAŞMA KOMİSYONU ÜYELERİ:

Adnan Yılmaz, Kenan Demir, A. Haydar Güneş, Kaya Sönmez, Şerif Toğ

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU ÜYELERİ:

Mustafa Kemal Aldoğan, Ekrem Köse, Tuncay Akın Orhan, Hande Bozatlı, Etkin Koç

KÜLTÜR VE KADIN KOMİSYONU ÜYELERİ:

Meryem Atlıhan, Ezgi Kalender, Arif Kuşçu, Neslihan Yurtdagül, Hande Bozatlı

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU ÜYELERİ:

Alpay Arslan, Süleyman Karadağ, A. Haydar Güneş, Mehmet Emin Özkaya, İsmail Levent

TARİFE KOMİSYONU ÜYELERİ:

M. Kemal Aldoğan, A. Rıza Işık, Alpay Arslan, Müjdat Çalış, İsmail Levent

ENGELLİLER KOMİSYONU ÜYELERİ:

Adnan Yılmaz, Süleyman Karadağ Kenan Demir, Şerif Toğ, Kemal Korkmaz

EĞİTİM VE GENÇLİK KOMİSYONU ÜYELERİ:

Birkan Birol Yıldız, Alpay Arslan, Arif Kuşçu, Seçkin Koç, Mükayil Bektaş.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ