logo

Ataşehir Belediye Spor’un Transferleri Göz Dolduruyor

Ataşehir Belediye Spor’un Transferleri Göz Dolduruyor

Ara transferde Ukrayna’dan gelen, son anda lisansı yetiştirilerek çıktığı ilk maçında 4 gol birden atan Tanya, Türkiye Kadın Futbol 1. ligindeki performansı ile dikkatleri üzerine çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Taner Öner ile yeni transferleri ve Tetyana Kozyrenko ile Henrıette Mıchele Akaba Edoa’nın ülkelerindeki futbol kariyerlerini konuştuk.

Tetyana Kozyrenko ve Henrıette Mıchele Akaba Edoa Türkiye, Ataşehir ve kadın futbolu ile ilgili düşüncelerini Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com ile paylaştı.

“DİKİNE KALEYE GİDİP TEK VURUŞ YAPAN SANTRAFOR”

Maç gecesi Saat 12:00’da lisansını çıkarabildiklerini kaydeden Ataşehir Belediye Spor Teknik Sorumlusu Taner Öner, Ukrayna’dan gelen Tanya’nın uzun süre araştırarak transfer ettikleri bir santrafor olduğunun altını çizip, Tetyana uzun süre araştırarak bulduğumuz bir pivot santrafor. Bizim takımda Pivot santraforumuz vardı. olarak Yağmur vardı. Fakat topu alıp dikine kaleye gidip tek vuruş yapan bir santraforumuz yoktu. O eksiği tamamlamak için bir santrafor arıyorduk ve bulduk. Ve doğru bir seçim yaptığımızı gösterdi. Yeni oyuncumuz Tetyana kendi ülkesinde University takımında futbol oynamış. Ukrayna U 19 ve A Milli oyuncusu olarak görev yaptı. Geçen yılın da yıldızı seçildi. 21 yaşında genç bir sporcu. Ülkenin en iyi santraforu, golcüsü. 2 yıl opsiyonlu bir yıllık sözleşme yaptık. Lisansı bizde” dedi.

70 GOLLE GOL KRALİÇESİ

Ukrayna ve Belarus’ta futbol oynayan ve 70 golle Gol kraliçesi de olan Tetyana, Türkiye transferinin ilk yurdışı deneyimi olduğunu kaydederek, zaten Türkiye’yi beğendiğini milli takımları ile daha önce kampa geldiklerini, transfer olduğu Ataşehir Belediye Spor’u da çok beğendiğini kaydetti.

AKABE’NİN DÜNYANIN İLK 5 SOL AÇIĞI ARASINDA

Trabzon İdman Ocağı’ndan sezon başında transfer edilen ancak çeşitli gerekçelerle geciken lisansı gelince Beşiktaş maçı ile ilk kez yeni renkleri Ataşehir Belediye Spor forması ile sahaya çıkan Akabe’nin dünyanın ilk 5 sol açığı arasında yer aldığını kaydeden Taner Öner, Kamerunlu oyuncu Henrıette Mıchele Akaba Edoa ile ilgili şunları söyledi: “Akaba’da Kamerun milli takımında oynuyor. Dünyanın eni iyi 5 sol açığından biri. Aslında sezon başında alındı Trabzon’dan vize alamadığı için beklettik. Devre arası transfer sezonu başlanmasıyla birlikte lisansını çıkardık. Beşiktaş maçıyla oynamaya başladı. Beşiktaş maçında 4-0’lık skorda çok etkili olan bir sporcumuz. Golü de var o maçta…”

NİJERYA – KAMERUN KADIN MİLLİ TAKIMI FİNALİNDE OYNADI

Ülkesinde kadın futbol milli takımının ilk sıralarda olduğunu kalite olarak daha yüksek olduğunu kaydeden Akaba, kendi ülkesi Kamerun kadın milli takımı ile 2015’te Kanada’da olimpiyatlarda oynadıklarını ve çeşitli uluslar arası yarışmalara katılarak başarılı olduklarını söyledi. Kendisinin de içinde olduğu Kamerun milli takımı 2016 yılında Afrika milli takımları arasında oynanan turnuvada Nijerya Kadın Milli takımı ile final oynadıklarını söyledi.

“TANER HOCAMI SEVİYORUM. İNŞALLAH ATAŞEHİR ŞAMPİYON”

Boş vaktinde takım arkadaşları ile birlikte çalışarak, ekip ruhunu geliştirdiklerini kaydeden Akaba, kalan zamanlarda da tanımak için İstanbul’u gezdiklerini söyledikten sonra Türkçe olarak, “Taner Hocamı seviyorum. İnşallah Ataşehir şampiyon.”dedi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ