logo

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’ndan Meclis’e Ziyaret

Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’ndan Meclis’e Ziyaret

Avrupa’da katıldıkları festivallerde başarılı performans gösteren Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir Belediyesi Meclis’ini ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 1. Yıl Ekim Ayı Toplantısının 2. Oturumunu 13, 10, 2014 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplandı. Gündemsiz toplanan Ekim ayı 2. Oturumunda Ataşehir Belediye Meclisini  ziyaret eden Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ataşehir’i temsilen gittikleri kentlerden gönderilen çeşitli hediyeleri ilettiler.

Aldıkları ödüller ve performanslarıyla dünyaya açılan, farklı gruplarla Avrupa’daki çeşitli festivallere katılan Ataşehirli gençlerden oluşan Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ ye teşekkür etti.

Halk Oyunları çalışmalarında Başkan Battal İlgezdi’nin kendilerine tüm imkânları sunduğunu belirten halk oyunları ekibi, Ataşehir Belediyesinin verdiği bu destekle ulusal ve uluslararası başarılarının devam edeceğini vurguladı.  Ataşehir Belediyesi Halk oyunları ekibi, Avrupa’da katıldıkları festivallerden gönderilen armağanları da Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata ve meclis üyelerine verdi.

Gösterdikleri performansla Ataşehir’i başarı ile temsil eden Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nu kutlayan Ataşehir Belediyesi Halk Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata başarılarının devamını diledikten sonra meclis üyeleri ve topluluk üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Halk Oyunları Topluluğu adına konuşan Yağız Pala, “Belediyenin büyük desteğiyle Türk kültürünün bir parçası olan geleneksel halk oyunlarımızı bütün dünyaya gösterdik. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik ve bundan sonraki festivallerde de aynı başarılarla ülkemizi temsil edeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

2 ayrı gurup olarak Polonya ve Macaristan’da katıldıkları festivallerde ülkemizi ve Ataşehir’i başarı ile temsil ettiklerini vurgulayan Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nu çalıştıran 3 halk oyunları öğretmeninde Şevket Yakupoğlu, kültürel paylaşım ve tanıtım üzerine kurulan festivallerdeki performanslarının beğeni aldığını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ