logo

ATAŞEHİR BELEDİYESİ KURSİYERLERİNDEN HALK OYUNU GÖSTERİSİ

ATAŞEHİR BELEDİYESİ KURSİYERLERİNDEN HALK OYUNU GÖSTERİSİ

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kış Sanat Okullarında sanat eğitim gören kursiyerler yılsonu gösterisiyle Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Kış Sanat Okulları Yılsonu Gösterisi Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde geçekleştirildi. Azeri Raksı’ndan Sirtaki ve Zeybek’ye geniş bir halk dansları gösterisinin sunulduğu  gösteri sonunda kurs öğretmenleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Atamem ekibi tarafından Zeibeikiko sahnelenirken, Neşet Ertaş Kültür Evi ekibi Zeybek oyununu ile performanslarını sergiledi.

Burcu Koçyiğit Bülent’in Akçiçek Reqsi (Azeri) isleyicilerden yoğun ilgi görürken tekrar sahneye gelen Neşet Ertaş Kültür Evi halk oyunları kursiyerleri ekibi Egenin karşı kıyısındaki komşumuz Yunanistan’ın halk oyunu Sirtaki ile izleyicilerin karşısına çıktılar. Sirtaki dansı sırasında “Meme Kanseri”ne dikkat çekmek için fonda pembe kurdele görseli yer alırken, salondaki izleyicilere pembe kurdele dağıtıldı.

MSKM  ve Neşet Ertaş Kültür Evi kursiyerlerinin “Kadınlar Horon”u nu sahnelerken, son olarak ATAMEM  Halkoyunları Kurslarında eğitim alan kursiyerler Anadolu’nun tarihinde önemli yer tutan Mevlevilik, Şamanizm ve Alevizmi konu alan Anadolu Üçlemesi’ni sahnelediler.

MSKM (Mustafa Saffet Kültür Merkezi) İdari İşler Koordinatörü Tamer semerci de Ahmed Arif’in “Ben Anadolu’yum” adlı şiirini okudu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ