logo

ATAŞEHİR BELEDİYESİ THM KOROSU’NDAN TÜRKÜ GECESİ

ATAŞEHİR BELEDİYESİ THM KOROSU’NDAN TÜRKÜ GECESİ

atasehir_belediye_THM (1)Şef Ahmet Yakup Yıldız yönetiminde Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda türkü sevenlerle buluştu.

Dört yıl önce kurulan ve her yıl dinleyicilere bir konser sunan Ataşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Şef Ahmet Yakup Yıldız yönetiminde Ataşehirli müzikseverlerle buluştu.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde 26 Mayıs Perşembe günü düzenlenen konserde, Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküler ile Azerbeycan, Kırgızistan ve Kerkük’e ait birer türkü okundu.

Anadolu halkının ruhunu anlatan; yalın, samimi, duygulu, coşkulu ve içli ezgilerden oluşan toplam 22 türkünün seslendirildiği gecede türkülerin sahibi aşıklar da anıldı.

10 kişilik orkestra ve 35 kişilik koronun verdiği konser iki bölümden oluştu.

Geceye izleyici olarak katılan Türk Halk Müziği’nin duayen isimlerinden Bedri Ayseli de dinleyicilere bir türkü okurken salonda kendisine eşlik etti.

Konseri Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yöneticileri ile birlikte; Ataşehir birim müdürlerinden Kültür İşleri Müdürü volkan Aslan, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Battal Sarıkaya, Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ da izledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ