logo

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE İMAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE İMAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi İBB’de 22.04.2016 tarihinde askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı bilgilendirme toplantısı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan ve Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Gül Coşkun, Sadık Kayhan, Abdullah Der, Kalender Özdemir, İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu ve Plan – Proje Müdürü Temel Önder’den oluşan ekiple Yenisahra ve Babaros mahalleleri kanat önderleri, mahalle muhtarları ve önde gelen sakinleri karşısına çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 22.04.2016 tarihinde İBB’de askıya çıkan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ataşehir Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıyı CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Belediye birim müdürleri, CHP ilçe yöneticileri takip etti.

İKİ MAHALLEDE ORTAK BİLGİLENDİRME OFİSİ

Hak sahiplerini plan ve plandaki yerleri konusunda bilgilendirmek ve itiraz sürecine kılavuzluk amacıyla iki mahallede ortak ofis açacaklarını söyleyen Başkan Battal İlgezdi, yapılması gerekenlerin de konuşulacağı ofiste iki teknik eleman, iki avukat, bir de teknik elemanın vatandaşlara bilgi vereceğini kaydetti.

SORUN ÇÖZMEK, MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İSTİYORUZ

Amaçlarının sorun çözmek, mağduriyetleri gidermek olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölge ihtiyacı dikkate alınınca; plandaki otopark, okul ve cami alanlarının hem çok fazla,  hem de çok büyük olduğunu kaydederek kendilerin bu durumun düzeltilmesini isteyeceklerini kaydetti.

PLANI YAPAN İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR

Yıllardır beklenen Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri imar planlarını konuşmak için toplandıklarını vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendilerinin plan yapma yetkilerinin olmadığının bilinmesini kaydettiği açılış konuşmasında; “Planlarınız nihayet geldi. Bundan sonrası için ne yapacağımızı konuşacağız. Ataşehir Belediye Başkanı’nın imar yapma yetkisi yok. Planı İBB Başkanı Kadir Topbaş ve arkadaşları yapmıştır. Bunun için onlara teşekkür ediyorum. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek” dedi.

PLAN YERİNDE, ŞEFFAF YAPILMALIYDI

Planın vatandaşların ve kendilerinin istediği gibi olmadığını kaydeden Başkan Battal İlgezdi, planların yerinde ve şeffaf olarak yapılması gereğinin altını çizerek; “Plan sizin ve bizim istediğimiz gibi olmadı. Bana göre plan yerinde yapılmalı yani Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nde bir ofis açıp planı orada yapmaları gerekirdi. Çünkü şeffaf plan, açık plan yerinde yapılan plandır” dedi.

KİMSE MAĞDUR OLMADAN HAKKINI ALSIN

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçek Revize Nazım İmar Planı (RNİP)’nın mahallelerin sorununu çözmekte yetersiz kalacağını iddia eden Başkan İlgezdi, planı kendisinin hazırlayıp İBB’ye gönderdiği iddiasının doğru olmadığını belirterek; “Bu plan mahallenin sorununu çözmüyor. Mahallenin genel durumuna bakılmadan plan yapılmış. Planları benim hazırlayıp, onay için Büyükşehir’e gönderdiğim söyleniyor. Böyle bir şey yok. Benim derdim burada hiç kimsenin mağdur olmadan hakkını alması. Önce vatandaş. Ben sizin yanınızdayım” şeklinde konuştu.

BÖLGEYİ OKUL, CAMİ, OTOPARKLA DOLDURURSAN VATANDAŞ MAĞDUR OLUR

Plandaki okul ve cami alanlarının çokluğu ve büyüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bu orandaki kamusal alanın zorlaşan transfer nedeniyle vatandaşlarda mağduriyet yaratacağını belirtip; “Plana itiraz etmek için 20 günden az kaldı. Öyle bir plan yapılmış ki vatandaşın arsasının üzerine okul koymuş. Orada 4 cami varken 14 cami olmuş. Ne okula karşıyım ne de camiye zaten orada 2 okul, 4 de cami var. Zaten yetiyor. O bölgeyi okul ve camiyle doldurursan vatandaşı mağdur olur. 3 katlı otopark koyulmuş, kat otoparkının orada ne işi var” dedi.

‘ÇANTACI’LAR YÜZÜNDEN MAĞDURİYET YAŞANIR

Çoğu mahalle sakininin müteahhit firmalarla anlaştığını bildiğini belirten ve plan çıkmadan imza atılmaması uyarısını yaptığını hatırlatan İlgezdi, ‘Çantacı’ diye tabir edilen müteahhitler yüzünden mağdur yaşandığını kaydederek; “Daha önceki toplantıda sizden bir şey rica etmiştim şu planlar çıkmadan hiç kimse imza atmasın. ‘Çantacı’ diye tabir edilen müteahhitler yüzünden çoğu vatandaşımız mağdur durumda. Belediye olarak oturup, ne yapacağımızı muhtarlarla konuşacağız. Bölgede ne kadar müteahhit varsa, burada onlarla da toplantı yapacağım” dedi.

YAPABİLECEĞİMİZ TEK ŞEY İTİRAZ ETMEK

Battal İlgezdi planda, 400 metrekare ve ondan daha küçük alanlara 1,25 emsal 4 kat verildiğini, planla birleşmenin amaçlandığını belirterek, “400 m2 ile 2000 m2 arasındaki arsaya verilen 1 buçuk emsal 6 kat. 2000 m2 ile 5000 m2 arasında verilen emsal 1.75 en fazla 8 kat. 5000m2 ile 10000 m2 arsaya verilen emsal 2.10 emsal 10 kat, 10000 m2 ve üstüne 2 buçuk emsal 15 kat verilmiş. Planlar böyle geldi. Yapabileceğimiz tek şey itiraz etmek” yapılacak başka bir şey olmadığını kaydetti.

PLAN BİZE “BİR ARAYA GELECEKSİNİZ BİRLEŞECEKSİNİZ” DİYOR

“Bu plan bize bir araya geleceksiniz birleşeceksiniz diyor” diyerek planın bölgede birleşmeyi teşviki amaçladığının altını çizen İlgezdi, “Birleşmezseniz burası da Fikirtepe gibi olur, hiçbir sorunu çözemeyiz. Yıllardır beklediğiniz sorunlar çözüm bulmaz. Mutlak ve mutlak ada içerisinde bütün komşular bir araya gelecek anlaşacaksınız. 10000 m2’yi dolduracaksınız ki 2.5 emsal alasınız da arsanız değer kazansın. 10000 metrekareyi dolduramazsanız değişen bir şey olmaz. Herkes fedakârlık yapmak zorunda” diyerek, planın birleşme zorunluluğu doğurduğunu kaydetti.

AMACIMIZ SORUN ÇÖZMEK, VATANDAŞIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK

Belediye olarak otopark, okul ve cami alanlarının çokluğu ile büyüklüğüne itiraz edeceklerini ifade eden Başkan İlgezdi son olarak şunları kaydetti: “En büyük sıkıntı 10000 m2’lik cami, okul ve otopark alanları. Bizim itiraz edeceğimiz belediye olarak bunlar. Siz de vatandaş olarak bunlara itiraz edeceksiniz. 9000 m2 okul alanı, 9000 m2 de cami alanı var. Sorunun çözümü için bu alanların azaltılması gerekir. 4-5 gün içinde ofis açıyoruz. Orada kimin arsası yeşilde kaldı, kimin arsası ne durumda olduğu öğrenilebilecek. İtirazlar yönünde görüşmeler yapılacak. İtirazlarımızı bir an önce yapalım. Amacımız sorunu çözmek, vatandaşın mağduriyetini gidermektir. İtirazı bilerek yapalım. Plan iptal olursa yeni plan çıkmaz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ