logo

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Sadi Özata başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi bütçe görüşmelerinin yapılacağı Ekim ayı toplantılarının birinci birleşiminde gündemdeki maddeleri görüştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edilen 1’nci maddede Küçükbakkalköy’de bulunan parka “Şehit Emniyet Amiri Namık Kemal Önder” adının verilmesi kabul edildi.

MECLİSİN BÜTÇE ÇALIŞMA TAKVİMİ BELİRLENDİ

12 Ekim Perşembe günü bütçenin görüşülmesi şeklinde belirlenen Meclisin çalışma takvimi, grupların ortak önerileri doğrultusunda 5-9-12-16 ve 19’unda saat 17.00’da toplanarak görüşülmelere devam edilmesi şeklinde oluşması oylanarak oy birliğiyle karara bağlandı.

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarının birinci oturumu gündem dışı konuşmalarla başladı.

  1. HÜSEYİN’İN KATLEDİLİŞİ MATEM AYI OLARAK ANILMAKTA

Muharrem ayının İslamiyet’in çok önemli aylarından biri olduğuna işaret eden CHP Grup Başkanvekil İlhami Yılmaz, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada; Muharrem Ayı sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in katledildiği gün. İslamiyet’te matem ayı olarak anılmaktadır. Sevgili Peygamberimiz İslamiyet dini ile insanlığa adalet, kardeşlik ve sevgiyi getirmiştir. İnsanlık huzura ermiştir. O’nun hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizden biri olmalıdır” dedi.

Yılmaz, konuşmasında; “Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbala’da Muaviye’nin torunu Yezit tarafından o günkü siyaset uğruna katledilmesi nedeniyle İslam dünyasını yasa boğmuştur.  O nedenle Muharrem ayı İslam için kutsal aylardandır. Bulunduğumuz coğrafyada siyasi çıkarları için Kerbala benzeri olaylar yaşanmakta, bunlara karşı çıkmak insani ahlaki ve vicdani görev olması gerekir” ifadelere yer verdi.

İBB BAŞKANI MEVLÜT UYSAL VE TBMM’NİN YENİ YASAMA DÖNEMİ MESAJI

CHP Grup Başkanvekil Yılmaz, İBB Başkanlığı seçimi ile ilgili; “İstanbul belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası nedeniyle yapılan seçimle Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilen Mevlüt Uysal’a ve TBMM’nin yeni yasama döneminde başlaması nedeniylede başarılar diliyoruz” ifadesine yer verdi.

KADINA ŞİDDET UYGULAYAN ŞAHSI KINIYORUM

Ataşehir Ferhatpaşa mahallesinde sokakta yürürken darp edilen kadınla ilgili gurubunun görüşlerini aktaran Ak parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül olayla ilgili; “Ferhatlaşa mahallemizde bir kadına önce omuz sonra yumruk atarak şiddet uygulayan şahsı buradan kınıyorum.  Bu olayın takipçisi olacağımızı buradan beyan ediyorum” dedi.

BU ACININ DİNME İHTİMALİ YOKTUR

Hicri yılını kutlaması ve Muharrem ayı mesajını iletmek üzere Ak Partili Meclis Üyesi Mahmut Yörük CHP grup Başkanı İlhami Yılmaz’ın söylediklerine katıldığını ifade ederek, “Hz. Peygamberimizin biricik torunu gençlerin ve cennetin efendisi Hz. Hüseyin efendimiz zalimane bir şekilde katledilmiştir. Bu acının dinme ihtimali yoktur.  Yeryüzündeki en büyük acıdır. Bu acıya yürekten katılıyor, o zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olmayı şeref ve onur addediyoruz” dedi.

ARZIK’TAN DA MUHARREM AYI VE İBB BAŞKANLIĞI SEÇİMİ MESAJI

Ekim ayının bütçe görüşmelerinin yapılacağı ay olduğuna işaret eden Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, bütçe görüşmelerinin Ataşehir için hayırlara vesile olmasını dileyip Muharrem ayı ve İBB Başkanlığı seçimi ile ilgili mesajını da ilettiği konuşmasında; “Muharrem ayının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Bu ayda tutulan oruçların Allah kabul eylesin. Yine geçtiğimiz hafta 13 yılı aşkın bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Dr. Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan koltuğa yapılan seçim sonucunda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçilmiştir. İstanbul’a daha güzel şeyler yapmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ GRUBUNDAN FESTİVAL ÖNERGESİ

Gündem dışı konuşmaların ardından Ak Parti Grubunun Anadolu Kültürlerin Dayanışma festivali ile ilgili verdikleri önerge okunup oylanarak, oybirliğiyle başkanlık makamına havale edildi.

1 VE 6’INCI MADDELER TEKLİF KARARI OLARAK OYLANDI

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Sadi Özata başkanlığında görüşmelere devam edilirken gündemde bulunan 1 ve 6’ıncı maddeler teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Esatpaşa Mahallesindeki bir alanda 1/1000 Ölçekli UİP değişikliğinin yer aldığı 7’inci maddenin gündemde kalması kararının çıktığı oylamada,  2-3-4 ve 5’inci maddelerin ilgili komisyonlara gönderilmesi yine oy birliği ile kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ