logo

Ataşehir CHP Gençleri Uğur Mumcu’yu Andı

Ataşehir CHP Gençleri Uğur Mumcu’yu Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir İlçe Gençlik Kolu düzenlediği basın toplantısıyla Araştırmacı – Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yıl dönümünde andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’u 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin 22 yılında bütün yurtta düzenlenen tören ve panellerde anıldı.

Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te evinin önündeki arabasına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması ile katledilince dönemin iktidarı cinayeti çözmenin ve faillerini yakalamanın devletin namus borcu olduğunu söylemelerine rağmen bu konuda bir gelişme yaşanmadı. Katilleri bulunamayan ve cinayeti aydınlatılamayan Uğur Mumcu’da, kendisinin çokça yazlarına konu ettiği “Faili Meçhul” cinayetler arasında yerini aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir İlçe Gençlik Kolu düzenlediği basın toplantısıyla Araştırmacı – Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yıl dönümünde Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki CHP İlçe Başkanlığı önünde anıldı.

Prestij Caddesi’ndeki CHP İlçe Başkanlığı önündeki Araştırmacı – Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu anma törenine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Girişimi Sözcüsü Gamze İlgezdi, CHP Parti Meclis Üyesi Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Belediye Meclis üyeleri Birkan Yıldız, Alpay Arslan, Fevzi Ağaçdalı, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, partililer ve Ataşehirliler katıldı.

Alican Aykaç başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolu tarafından düzenlenen anma töreninde yapılan açıklamada; Uğur Mumcu’nun da mücadelesini verdiği sömürü düzenine karşı CHP Ataşehir gençleri olarak mücadelelerine yılmadan devam edeceklerini söylediler.

CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolu Başkanı Alican Aykaç tarafından yapılan açıklamada; “Araştırmacı Gazeteci uğur Mumcu kahpe bir kahpe bir suikast sonucu katledildi. Failleri diğer faili meçhul cinayetlerin kiler gibi ellerini kollarını sallayarak aramızda dolaşıyor. Katıldığı bütün toplantılarda İslamcı ideolojinin nasıl yayıldığını bizlere anlatmıştı. Yayılmanın siyaset, ticaret ve din üçgeninde; imam hatip ve yurtlarda sağlandığını söylemiştir. Bizler bu uyarılara karşı önlem alamamış olmanın bedelini ödüyoruz. Bu gün bu kişiler kaymakam vali oldular. Ve hatta iktidar sahibi de oldular. Uğur Mumcu’nun da ışık tuttuğu Atatürk’ün yolundan, ilkelerinden sapmayacağız. İnsanların dini değerlerini kullananlara, üç kuruşuna göz diken hırsızlardan hesap soracağız. Yürekli yiğitler bir kesik kalem ve bir kırık gözlüğün hatırası ile cumhuriyet, devlet sevdası ile laik düzen için mücadelemize devam edeceğiz. Bu gün burada değerli araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu saygı sevgi ve şükranla anıyoruz” dedi.

Ben Atatürkçüyüm, ben laikim, ben cumhuriyetiyim, ben antiemperyalistim, ben ülkeyi soyanların, hırsızların düşmanıyım diyen Uğur Mumcu’nun 22 yıl önce faşistler tarafından katledildiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, o vurguncuların, soyguncuların aramızda dolaştığını söyledi.

Uğur Mumcu ayrıca Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen CHP Ataşehir İlçe Örgüt Toplantısı’nda da anıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ