logo

Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali Perdelerini Açtı

Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali Perdelerini Açtı

Atasehir_cocuk_tiyatro_festivali (1)Ataşehir Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Çocuk Tiyatroları Festivali Tiyatro Mie’nin sahneye koyduğu “Bremen Mızıkacıları” adlı oyun ile açıldı.

Çocuk Tiyatroları Festivali “Bremen Mızıkacıları” adlı tiyatro oyunu ile başladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Çocuk Tiyatroları Festivali 27 Ocak Salı günü Tiyatro Mie’nin sahneye koyduğu “Bremen Mızıkacıları” adlı tiyatro oyunu ile açıldı.

5.Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’nin açılışında konuşan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sağlık İşleri Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi, “ Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Tiyatro Festivali’ni son iki yıldır uluslararası bir platforma taşıdık. İsviçre ve Gürcistan’dan gelecek misafir tiyatro grupları, ülkelerinin oyunlarını sahneleme imkanına sahip olacaklar” dedi.

İlgezdi, “Çocukların yetişme ve gelişmesinde, kültür ve bilgi yönünden zenginleşmesinde, davranış ve beceri kazanmasında çocuk tiyatroları önemlidir. Bu nedenle Ataşehir Belediyesi olarak tiyatronun çocuklarla buluşmasını istedik” diye konuştu.

“Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 15 Şubat’a kadar devam edecek.

Festivalinin açılışı oyununu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kızı Turnam Nehir İlgezdi ile birlikte izledi.

Şimdiye kadar yaklaşık 40 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan festivalde bu yıl da 10 bin çocuğun tiyatroyla buluşması bekleniyor.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen festivalde; bazı oyunlar günde 2 seans izlenebilecek.

Ücretsiz olan festival davetiyeleri; Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ile Ataşehir Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Bilet Noktası ve Küçükbakkalköy Hizmet Birimi’nden temin edilebilinir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ