logo

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi Açıldı

Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi Açıldı

Atasehir_dustepeAtaşehir Belediyesi tarafından yapılan, Sunay Akın’ın düzenlediği, Ayhan Doğan tarafından tasarlanan Düştepe Oyun Müzesi Murat Karayalçın’ın katıldığı törenle açıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından 60 bin metrekarelik park içinde yapılan, Küratörü Sunay Akın olan ve Sahne Tasarımcısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanan Düştepe Oyun Müzesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, milletvekilleri ve CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adaylarının katıldığı törenle açıldı.

Ataşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk oyun müzesini 19 Mayıs’ta Mimar Sinan Parkı’nda açtı.

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan, Küratörü Sunay Akın olan ve Sahne Tasarımcısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanan Düştepe Oyun Müzesi, 60 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı ahşap bir bina içinde kuruldu.

Düştepe Oyun Müzesi, 19 Mayıs’ta Ataşehir’de Açıldı

20’yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunlarının yer aldığı Düştepe Oyun Müzesi’nde; 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi’nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor.

Oyun kültürünü geliştiren çizgiroman, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının kahramanlarının da yer aldığı müzede bulunan oyun ve oyuncakların tarihi 1800’lerin başına kadar uzanıyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin evsahipliğini yaptığı açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkılu, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP’li Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile binlerce Ataşehirli katıldı.

Her yıl yüzbinlerce çocuğa evsahipliği yapması beklenen Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi’nin açılışına gelen çocuklara ve ailelerine dondurma, popcorn, pamuk şeker ikram edildi.

Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi’nin açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Biz bütün ülke, oyun bahçesine dönüşsün diye bir düş kurduk. Bu düşü gerçekleştirmeye Ataşehir’den başladık. Ataşehir denilince akıllara hemen alışveriş merkezleri geliyor ama biz bu kaderi değiştirmeye çalışıyoruz. Bu müze Türkiye’de ve dünyada bir ilk. Ataşehir’e ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkanı Battal İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Bu güzel bayramımızda müzemizin açılışına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu Müzenin açılmasında büyük emeği geçen Sunay Akın’a, Ayhan Doğan’a ve katkı sağlayan herkese de ayrıca teşekkür ediyorum. Burada sabah saat 8:00’dan akşam 8:00’a kadar ücretsiz olarak yılda 1 milyon çocuğun aileleriyle birlikte ziyaret etmelerine olanak sağlıyoruz. Amacımız çocuklarımızın burada güzel hayaller kurmaları ve eğlenmeleridir.”

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun, sevgili Atamız ve Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle, rahmetle, minnetle ve hasretle anıyoruz. Yalnızca bugün değil, 365 gün boyunca onu bu hislerle anıyoruz. Sayın Başkan Battal İlgezdi’yi yürekten kutluyorum. Bu müze projesinden çok etkilendim, çok büyük bir beğeniyle karşıladım. Çocuklarımız için hazırlanan bu projeye katkısı olan, yardım sağlayan herkese teşekkür ediyorum, çocuklarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Müze’nin yaratıcısı Sunay Akın, dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirterek, ebeveynler ve çocuklar kadar kültür tarihçileri, popüler kültür uzmanlarına kadar çok sayıda insanın ilgisini çekecek olan müzenin, dünyada da benzerlerinin yok denecek kadar az odluğunu söyledi.

Konuşmalar sonrası Müze’nin açılış kurdelesi Başkan Battal İlgezdi, Sezgin Tanrıkulu, Murat Karayalçın, Mahmet Tanal ve Gamze Akkuş İlgezdi tarafından kesildi. Kurdele kesimi sonrası önce misafirler tarafından sonrada çocuklar ve aileleri tarafından gezilen müze büyük beğeni topladı.

Müze açılışı sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda Keremcem tarafından binlerce kişiye konser verildi. 19 Mayıs’a çoşku katan konserde Keremcem, sevilen şarkılarını Ataşehirli müzikseverlerle paylaştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ