logo

ATAŞEHİR HALK OYUNLARI YARIŞMASI SONUÇLANDI

ATAŞEHİR HALK OYUNLARI YARIŞMASI SONUÇLANDI

atasehir_hal_oyun_yarisma (0-)Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün ATAFEST etkinlikleri kapsamında okullar arası halk oyunları yarışması Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda yapılan yarışmalara İlkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere düzenlemeli dal yarışmasına 10 okul katıldı.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin doldurduğu, bir kısım izleyicinin ayakta izlemek zorunda kaldığı,  halk oyunlarından örneklerin sergilendiği yarışma izlediler.

Halk Oyunları Federasyonu İstanbul İl temsilcisi Nesrin Zibel, Halk Oyunları Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Öztürk, İl Hakemleri Nevin Törer Şahin, Murat Aşan, Serhat Turak, İzzettin Elmas ve Murat Özyılan’dan oluşan jüri heyeti yarışmaya katılan okul ekiplerini titizlikle derecelendirerek sonucu belirlediler.

Yapılan değerlendirmeler sonucu İlkokullar arası yarışmada Halil Atam Avcı Bursa yöresi oyunları ile birinci,  Şehit Mehmet Fidan İlkokulu ikinci ve Fetih İMKB İlkokulu üçüncü oldu.

Ortaokullar kategorisinde İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Gaziantep Yöresi halk Oyunlarıyla birinci oldu.

Liseler arası yarışma kategorisinde Yeditepe Özel Eğitim Lisesi (İşitme Engelliler) sahneledikleri Artvin Yöresi Halk Oyunlarıyla birinci, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kırklareli Yöresi Halk Oyunlarıyla ikinci oldu.

Birinci olan okulların kupa ve madalyalarını Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, ikincilik kupa ve madalyaları Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı ve üçüncülük kupa ve madalyaları da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican verdi.

Jüri üyelerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından katkılarından dolayı günün anlamını ifade eden birer plaket takdim edildi.

Halk oyunları yarışmaları ile ilgili kısa bir açıklama yapan ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarında yarışma düzenlendiğini kaydederek; “  Bu yarışmayı geçen senede organize ettik. Sadece üç ekip katılmıştı. Bu sene katılım olur mu olmaz mı diye biraz tereddüt yaşadık. Ama bir taraftan başlamamız gerekiyordu.  Bu sene ATAFEST etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalara katılım ve ilgi geçen seneye nazaran oldukça iyi. Bu yıl düzenlemeli ve düzenlemesiz diye iki ayrı kategoriye ayırdık.  Kısacası Türkiye’yi bir uçtan bir uca bu halk oyunlarıyla geziyoruz. Amacımız şenlik havasında bir yarışma yapmaktır. Onun için bize göre bütün gruplar birincidir” diyerek dereceye girmekten çok, katılımın önemine dikkat çekti.

Okullar arası halk oyunları yarışmasına cesaret göstererek katılanları yürekten kutlayarak tebrik eden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu birincilik kupasını verdikten sonra yaptığı konuşmada; “Katılan okulların hepside gönüllerimizin birincisidir. Bu etkinlikleri düzenleyen okul müdür ve öğretmenlerimize, bu etkinliği organize eden Milli Eğitim Müdürlüğümüzü kutluyor başarıların devamını diliyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ