logo

ATAŞEHİR İÇERENKÖY’DEKİ ‘RİSKLİ ALAN’A İPTAL DAVASI

ATAŞEHİR İÇERENKÖY’DEKİ ‘RİSKLİ ALAN’A İPTAL DAVASI

İstanbul İli Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi sınırları içerisindeki alanın riskli alan ilanına ilişkin karara bölge sakinleri tarafından itiraz edildi. İçerenköy’deki riskli alan ilanına iptal istemi.

İçerenköy’de riskli alan ilan edilen bölgede yaşayan yurttaşlar; Av. Peren SANRI ARSLAN’a verdikleri vekâletlerle riskli alan kararının iptali için Danıştay’da dava açtılar.

Türkiye’nin en büyük mahallesi olma özelliğini de taşıyan İstanbul İli Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alan riskli alan ilan edilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 25.03.2015 tarihli ve 2120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 08.04.2015 tarihinde kararlaştırılmıştı. Bakanlar Kurulu’nun karar sayısı 2015/7564 olup 31.05.2015 tarihli ve 29372 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Danıştay Başkanlığı’na gönderilmek üzere İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sunulan dilekçede Avukat Peren SANRI ARSLAN Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu’na izafeten Başbakanlık aleyhine açtığı davada “İstanbul ili, Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi’nde riskli alan ilan edilmesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 25.03.2015 tarihli ve 2120 sayılı yazısı üzerine, 31.05.2015 tarih ve 29372 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Bakanlar Kurulu’nun 08.04.2015 tarih ve 2015/7564 sayılı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması”nı talep etti.

Av. Peren SANRI ARSLAN dava dilekçesinde İstanbul İli Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi’nde yer alan 18 hektarlık alan; Bakanlar Kurulu’nun kararı ile riskli alan ilan edilmiş olması ve durumun acillik göstermesi nedeniyle davalıların ilk cevap sürelerinin geçmesi beklenmeden karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesini müvekkilleri adına talep etti.

Av. Peren SANRI ARSLAN davaya konu Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun uyarınca riskli alan olduğu kararlaştırılan İstanbul ili, Ataşehir İlçesi, İçerenköy Mahallesi’nde bulunan alanda kanunun 2/ç maddesinde öngörülen şekilde risk taşıdığını kanıtlayacak yeterli hiçbir bilgi ve belge bulunmadığını, bu alanda daha önce afet meydana geldiği de ortaya konulamadığını belirtti.

Kaynak: Av. Ali Rıza İlgezdi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ