logo

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’ndan Makam Devri

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’ndan Makam Devri

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu makamını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kayışdağı Arif Paşa Okulu öğrencisi Atlas Ege Salta’ya devretti.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamı Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’dan devralan Arif Paşa İlk Okulu öğrencisi genç Kaymakam Atlas Ege Salta,  okulların engellilere uygun hale getirilmesi ve mahallelere kütüphaneler yapılması talimatı verdi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun yoğun programı nedeniyle 20 Nisan 2018 günü gerçekleşen makam devir töreninde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül’e, okulların haşerelere karşı ilaçlanması talimatını veren Kaymakam Atlas Ege Salta, İlçe belediyesine de; okulların engellilere uygun hale getirilmesi, çocuklar için yeni oyun parklarının yapılması, kütüphanelerin yapılması talimatını verdi.  Kaymakam Atlas Ege Salta, kimsesiz çocukların barınmasının da sağlanması için gereğinin yapılmasını istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleşen makam devir töreninde konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yaptığı açıklamada, “Bütün milletimizin, çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Ulusal egemenliğimizin 1920 Yılında perçinlenmesi ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de açılmasıyla yeni bir ülkenin kuruluş macerası başlardı. Bu Meclis İstiklal Savaşını verdi. İstiklal savaşından başarıyla çıkarak 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun başlangıcı 23 Nisan 1920 Yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılmasıdır. Bu güzel gün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza hediye edilmiştir. Her sene çocuk şenlikleri ile kutlanmakta. Kutlanmaya layık bir bayramdır. Her yıl yapıldığı gibi okullarımızdan çocuklarımız Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı gibi görevlere geliyorlar. Bize de Atlas kardeşimiz geldi. Hoş gelmiş, sefalar getirmiş. Geleceğimizin kaymakamlarından… Çocuklarımızın ufkunu açmak lazım” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ