logo

Ataşehir Kent Konseyi’den Ezidi Mültecilere 3. Yardım TIR’ı

Ataşehir Kent Konseyi’den Ezidi Mültecilere 3. Yardım TIR’ı

atasehir_kk_yardim_tiriAtaşehir Kent Konseyi tarafından Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir’deki dernekler arcılığı ile toplanan malzemelerin olduğu 3. yardım TIR’ı yola çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi tarafından Ataşehir’deki dernekler arcılığı ile toplanan 1 TIR yardım Suriye ve Irak’taki terörden kaçan ve kamplarda yaşayan insanlar ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ataşehir Kent Konseyi, IŞİD zulmünden kaçan ve Güneydoğudaki kamplarda yaşayan Ezidi ve diğer mültecilere yardım için başlattığı yardım kampanyasını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde 2 TIR yardımı gönderip ihtiyaç sahibi mültecilere ulaştıran Ataşehir Kent konseyi son olarak işbirliği yaptığı dernek, birlik, federasyon ve STK’lar aracılığı ile toplanan 1 TIR malzeme Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Garajında yapılan basın açıklaması sonrasında Diyarbakır ve Mardin – Kızıltepe Kent Konseyleri ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Ataşehir’dn yola çıktı.

Ataşehir’de Kent Konseyi’nin öncülüğündeki kampanyada toplanan gıda, giyecek, battaniye, çocuk bezi, çocuk maması, tıbbi malzeme ve benzeri ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım malzemesi Şanlı Urfa’daki çadır kente gönderildi.

YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Öncüsü oldukları kampanyada destek veren 35 dernek ve kuruluşlar tarafından toplanan 1 TIR dolusu yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıkarken yapılan basın açıklamasında konuşan Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Şerife Özdemir, “Ataşehir Kent Konseyi, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir’de faaliyet gösteren 35 derneğin desteğiyle IŞİD’den kaçan ve yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olmak amacıyla 3. TIR’ımızı yola çıkarıyoruz. Yardımlarımız devam edecektir. Bu konuda duyuruları yapan siz basın mensuplarına da teşekkür ederiz.” dedi.

BU DAYANIŞMAYI HER ALANDA GÜÇLENDİRELİM

Yardım kampanyasına destek veren kuruluşlardan KESK adına açıklamaya katılan İstanbul Şubeler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Güzel, yardım kampanyasını düzenleyenlere teşekkür ederek; “Ülkemizde ve bölgemizde savaş istemiyoruz. Savaş, kan, zulüm, işkence ve ölüm demektir. Bölgedeki savaşta büyük kayıplar vermesi bize de acı vermiştir. Bu dayanışmayı; Ezidi, Ermeni, Arap, Süryani, Kürt, Türkmen ayrımı yapmadan yapıyoruz. Ezidi, Ermeni, Arap, Süryani, Kürt, Türk, Türkmen ayrımı yapmadan herkesin kardeşlik içinde yaşamasını istiyoruz. IŞİD katliamcılarına karşı tüm dünyada sesimizi yükseltmeliyiz. Herkesin seferber olması, barış ve kardeşliğin sağlanması talebimizdir. Bize verdiği destek nedeni ile Ataşehir Belediyesi’ne, tüm sivil inisiyatiflere, partilere, derneklere bir kez daha KESK adına teşekkür ediyoruz. Bu dayanışmayı her alanda güçlendirelim” dedi.

İNSANLIK DIŞI VAHŞETE KARŞI İNSANLIĞI AYAĞA KALDIRIYORUZ

Bölgede IŞİD terörü nedeni ile bölgede yaşanan insanlık dışı vahşete karşı insanlığı ayağa kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan ve bunun en önenli ayağının dayanışma olduğuna dikkat çeken Ataşehir Kent Konseyi Genel sekreteri Turan Dolu, Ataşehir’de faaliyet gösteren derneklerle birlikte hareket ederek duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek; “Bize destek veren 35 dernek ve kuruluşla Ataşehir’de bu dayanışmayı sağladık Yardım TIR’ları ile birlikte bölgeye 3 kişilik heyet de gidiyor. Daha önce Ataşehir Belediyesi ve Kent Konseyi olarak katkıda bulunmuştuk. 2 TIR Şanlıurfa Suruç’a gitmişti. Bu tır da Mardin Nusaybin’e gidecek. Bizi orada Mardin Kızıltepe Kent Konseyi ve Mardin Belediyesi karşılayacak. Bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bundan sonrada umarım en kısa zamanda 4., 5., 6. yardım TIR’nı yola çıkarırız” dedi.

Ataşehir Kent Konseyi’nden Turan Dolu, dayanışmayı başlatan derneklerden olan Ataşehir Kent Konseyi Üyesi ve Kürecik Derneği adına İbrahim Duman, Sinop Dernekleri Federasyonu adına Nihat Altaş tan oluşa 3 kişilik heyet yardım TIR’ının bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına gözetim yapacak.

CHP ATAŞEHİR İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve HDP Ataşehir İlçe Eşbaşkanı Mehmet Demir’de Şengal ve Rojova’da IŞİD teröründen kaçıp yardım bekleyen insanlara Ataşehir Kent Konseyi tarafından gönderilen yardım malzemesi yüklüTIR’ın yolcu edilmesine katılarak destek verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ