logo

Ataşehir Kent Konseyi’nin yardımı Mardin’e Ulaştı

Ataşehir Kent Konseyi’nin yardımı Mardin’e Ulaştı

atasehir_k_k_mardinAtaşehir Kent Konseyi öncülüğünde Ataşehir’deki 37 kurum tarafından Ataşehirli yardım sevenlerden toplanan yardım malzemelerini taşıyan TIR Mardin Kızıltepe’ye ulaştı. 

Ataşehir Kent Konseyi öncülüğünde Ataşehir’deki 37 kurum tarafından toplanan yardım malzemelerinin yer aldığı “Ataşehir’den Şengal ve Rojova’ya Dayanışma” TIR’ı 27.10.2014 tarihinde Mardin Kızıltepe’ye ulaştı.

Mardin Kızıltepe Kent Konseyi yetkilileri ve KESK Mardin Şubeler Platformu tarafından karşılanan tır, mültecilerin kampındaki depolara boşaltıldı.

Mardin Kızıltepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan Başboğa’nın nezaretinde gerçekleşen boşaltma işlemi sırasında kampta yaşayan çocuklar başta olmak üzere kamp sakinleri sevinçlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Mardin yerel basını ve bölge basınında yer alan yardım faaliyeti yerel kamuoyunun da takdirini topladı.

28-29 Eylül 2014 tarihlerinde Eskişehir Odunpazarı’nda yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 15. Genel Kurulunda Mardin Kent Konseyinin yaptığı sunumla Ataşehir Kent konseyi tarafından düzenlenen kampanya, diğer kent konseylerine örnek kampanya olarak gösterilerek Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir’li kurumlara teşekkür edildi. Platform Genel Kurulu da sonuç bildirgesinde tüm kent konseylerine bu çalışmayı kendi bölgelerinde yaygınlaştırma çağrısı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ