logo

Ataşehir Kitap Şenliği 2. Kez Kitapseverlerle Buluşuyor

Ataşehir Kitap Şenliği 2. Kez Kitapseverlerle Buluşuyor

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçen yıl başlattığı “Çınarın Gölgesinde” projesi kapsamında 9 – 22 tarihlerinde düzenlenecek olan 2.Ataşehir Kitap Şenliği başlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlki geçen yıl Zübeyde Hanım Öğretmenevi Esatpaşa Ek Hizmet binasında gerçekleştirilen Ataşehir Kitap Şenliği bu yıl 09-22 Ekim tarihleri arasında kitaplara ulaşımın daha kolay olması için İçerenköy’de Nuri Çıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanındaki İBB’ye ait alanda kurulacak çadırda düzenleniyor.

Öğretmen, öğrenci, veli ve Ataşehirlileri kitap, tiyatro, seminer ve konferanslarla buluşturan şenlik 14 gün boyunca bir çok etkinliğe sahipliği yapacak.

Şenlik kapsamında süzenlenecek etkinliklerle; binlerce kitap, yüzlerce yayınevi ve onlarca yazarı on binlerce katılımcı ile buluşacak.  Profesyonel tiyatrocuların “Barış Manço” ve “Aziz Sancar”ı canlandırmaları sayesinde de onların hayatlarından örnek alınması gerekenleri izleyicilere takdim edecek.

Düzenlenecek imza günleri, etkinliklerinde yüzlerce yazar okurlarla buluşacak, konferans ve seminerlerle duygu ve düşüncelerini paylaşacak. Ayrıca şenlikte minik misafirler için masal okuma etkinlikleri de düzenlenecek.

Okumayı kültür haline getirmeyi planlayan bir çok projesine alt yapı niteliğinde olan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Çınarın Gölgesinde” projesi kapsamında “Ataşehir Kitap Şenliği” projesi ile katılımcıların okuma alışkanlığı ve okumaya ilgilerini artırmayı hedefliyor.

2.Ataşehir Kitap Şenliği’nin her okulda bir yada bir kaçının hayata geçirildiği projeler bütünü olan “Çınarın Gölgesinde” projesinin parçası olduğunu ifade eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Çınarın Gölgesinde” 12 alt proje olduğunu kaydetti.

“Çınarın Gölgesinde” projeler bütünde iki gurup projelerin yer aldığının altını çizen Ertuğrul Bilican, bu projelerin “Eğitim Odaklı” ve “Okuma Odaklı” projeler olduğunu vurgulayarak; “Geri dönüşlerden çok olumlu gelişmeler olduğu bilgisini aldık. Okularda okuma saati uygulaması ile öğrencilerimizin okuma hızlarında 2.5 ayda İlkokullarda %10,25, ortaokullarda ve liselerde %25 artış kaydedildiğini tespit ettik.  Her gün okuma uygulanmasının doğru tercih olduğu kanaatinin ise öğretmenlerde %47, öğrencilerimizde de %63 oranda olduğunu yapılan araştırmalarımızla tespit ettik” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ