logo

ATAŞEHİR MEM’DE ‘BU YIL İNŞAAT, SENEYE HASAT’

ATAŞEHİR MEM’DE ‘BU YIL İNŞAAT, SENEYE HASAT’

6’sı yeni 9 okul inşaatına başlayacaklarını söyleyen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, seneye hasat yılı olacağını Ataşehir’de ikili eğitim kalmayacağını belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 6 yeni okul inşaatına başlayacaklarını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okulların ihale süreçlerinin tamamlandığını belirterek, “Varyap’ın nünde yeni bir okul inşaatı başlıyor. Rotary Çok Programlı Mesleki Lise’nin yanında bir okul inşaatı başlıyor. Bu okulların ihaleleri yapıldı müteahhitlere yer teslimi yapıldı” dedi.

ATATÜRK MAHALLESİ’NDE MİLLİ EĞİTİM ARAZİSİNDE İŞGALLERİ KALDIRDIK

Atatürk Mahallesi’nde işgalli Milli Eğitim arazisinin işgallerini kaldırttıklarının altını çizen Ertuğrul Bilican, inşaat çalışmaları ile ilgili, “Bu arazi üzerinde üçüncü okul inşaatımız var. Önümüzdeki yıl yapılıyor olacak. 4.okulumuz Ak Şemsettin İlkokulumuzun bahçesine ek bina yapılıyor. Bu okullar inşaat ihalesi yapılan okullar. Seneye yapılıp bitmiş ve eğitim – öğretim ailesine olacak” açıklaması yaptı.

BAKANLIK YA DA İL BELİRLEYECEK

İlçenin ihtiyacının üstlerine iletileceğini belirten Bilican, yapılacak yeni okulların niteliklerinin ilçe ve ilin ihtiyacına göre hizmete açılışları sırasında Bakanlık ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirleneceğini kaydetti.

BARBAROS MAHALLESİ’NDE 2 YENİ OKUL

TEB Ataşehir ve Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu yıkılıp yeniden yapılacağını belirten Ertuğrul Bilican, “Barbaros Mahallesi’nde Varyap’ın önünde ve ROTARY ÇPL’nin yanında yeni birer okul, Atatürk Mahallesi’nde ve Ak Şemsettin İlkokulu’nun bahçesinde ek bina yapılacak” dedi.

Ertuğrul Bilican, Ak Şemsettin İlkokulu’nun bahçesinde yapılacak ek bina ile ikili olan eğitimin tekli eğitime çevrileceğini söyledi.

GÜMRÜK’TE 28 DÖNÜMLÜK ALAN MEB’E TAHSİS EDİLDİ

Bilican, Ataşehir’de yapımına başlanacak okullarla ilgili açıklamasında şu detayları kaydetti: “Gümrük alanının ucunda, 28 dönümlük okul alanı var. Maliye Bakanlığı’na tahsisli olan bu alanın tahsis devri Mili Eğitim Bakanlığı’na yapıldı. Şu anda bir bölümünün üzerinde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi var. Arazinin yola kadar olan kısmı da Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli.

9 OKUL ALANINDA İNŞAAT FAALİYETİMİZ OLACAK

“Ataşehir Kız İmam Hatip Lisesi’nin üstündeki alanda yakında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bize güzel bir bina yapacak.  Şehit Akın Sertçelik İmam Hatip Lisesi’nin yarım kalan okul binası inşaatı da ikmal yöntemi ile tamamlanacak. Seneye bizim 9 okul alanında inşaat faaliyetimiz olacak. Bu yıl inşaat yılı, seneye de hasat yılı olacak.”

HALK EĞİTİM BİNASI YAPIYORUZ

“Halk Eğitim Binası yapma çalışmalarını bir noktaya getirdik. Büyükşehir ile ortak arazi, 3/2 Milli Eğitim’e tahsisli. Bu nedenle orada bina yapmakta zorlanıyorduk. Şimdi yeni bir öneriyle gidiyoruz.

“Bize ait aynı değerde araziyle takas yapıp Halk Eğitim Binasının alanını tamamen bize tahsisini sağlayacağız. Halk Eğitim binasını da yaptığımızda 10 inşaatı tamamlamış oluyoruz.”

RAM İÇİN PREFABRİK BİNA YAPIYORUZ

“Ataşehir Özel Eğitim Lisesi’nin içindeki RAM Rehberlik ve Araştırma Merkezi) için de Yunus Emre Özel Eğitim Lisesi’nin bahçesinde bir alanda bir bağışçımızın katkısıyla prefabrik bir bina yapacağız. Prefabrik yapılar 1 – 2 ayda bitiyor. Böylece biz 11 projeyi hayata geçireceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR SPOR SALONLARI YAPIYOR

“Nerde bir boş alan varsa oraya Büyükşehir Belediyesi tarafında oraya uygun büyük, orta ve küçük projeyle spor salonu yapılıyor. Bu salonlar bize ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne hizmet ediyor.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ