logo

Ataşehir Okullar Arası Sportif Müsabaka Fikstürü Belirlendi

Ataşehir Okullar Arası Sportif Müsabaka Fikstürü Belirlendi

Ataşehir GHSM ile İlçe MEM ve Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında düzenlediği okullar arası sportif müsabakaların kuraları çekilerek fikstür belirlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediye Başkanlığı arasında kapsamda imzalanan karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği protokolü doğrultusunda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Ataşehir’de düzenlenecek okul spor şenlikleri, oyunlar, fiziksel etkinlikler ve turnuvaların kuraları çekildi.

Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün İlçe MEM, Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen; Basketbol, Voleybol, Futsal, Futbol ve Hentbol branşlarına ait fikstür çekilişi Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, Kartal Gençlik ve Spor Müdürü Çağatay Akalın,Tuzla Gençlik Spor Müdürü Tolga Demir, Ataşehir Belediyesi temsilcisi Erhan Karaaslan ile okul idarecileri ve beden eğitimi öğretmenleri  tarafından gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediye Başkanlığı arasında, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ailesini,vatanını, milletini ve devletini seven ve daima yüceltmeye çalışan beden, zihin ve ahlak bakımından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, her türlü bağımlılıktan ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı güçlü bir gençliğin yetiştirilmesi amacıyla imzalanan karşılıklı yardımlaşma ve işbirliği protokolü doğrultusunda  her eğitim öğretim yılında Ataşehir ilçe okulları arasında çeşitli branşlarda bir çok sportif müsabakaları  ortaklaşa düzenleniyor.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Ataşehir İlçe Milli Eğitim okulları arasında yapılacak olan spor şenlikleri; Basketbol, Voleybol ,Futbol, Atletizm (Kros), Satranç, Yüzme, Masa Tenisi ,Badminton, Hentbol, Futsal, Tenis,Güreş,Okçuluk,Halk Oyunları,Taekwondo, Kick Boks,Dart,Wushu, Karete, Judo  ile  İlçe Okul Sporları Tertip Komitesinin belirleyeceği diğer branşlarında Gençler-Yıldızlar-Küçükler ve Minikler (Kız-Erkek) kategorilerinde yapılması planlanmıştır. Ayrıca ilköğretim öğrencilerine yönelik Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler branşlarında da turnuvalar düzenleniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan alınan taleplere göre; Basketbolda 72 okul takımı, Voleybolda 72 okul takımı, Futbolda 31 okul takımı, Krosta 52 okul,Satrançta 34 okul,Yüzmede 48 okul,Masa Tenisinde 30 okul,Badmintonda 38 okul takımı,Hentbolda 26 okul takımı,Futsalda 62 okul takımı,Teniste 32 okul takımı,Okçulukta 24 okul,Taekwondoda 19 okul, Dartta 16 okul ilçe spor şenliklerine katılmak için baş vurdu.

MEM okulları arasında düzenlenecek olan turnuvalar ilçe genelinde uygun olan okul spor salonlarında ve özel spor tesislerinde İlçe Okul Sporları Tertip Komitesinin belirlediği branş ve tarih sıralamasına göre yapılacak. Aralık ayı itibarı ile başlayacak olan turnuvalarda ayrıca bilgilendirme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ