logo

Ataşehir’de 23 Nisan’ı Dünya Çocuklarıyla Kutladılar

Ataşehir’de 23 Nisan’ı Dünya Çocuklarıyla Kutladılar

atasehir'de_23_nisanAtaşehir’de Çelenk Töreni ile başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlama törenine Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam edildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu ile başlayan ve Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamalarına Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz ve Namık Sürmen, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ahmet Özgenç ve Orhan Kuzu, Garnizon Komutan Vekili Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin,  Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okulu’nda eğitim gören Gambiya, KKTC, Afganistan ve Kazakistan ordularında görevli subaylar, okul müdürleri ve veliler katıldı.

IMG_0177IMG_0194

IMG_0318

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonra tören açılış konuşmasını yapan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu Müdürü Ali Kanberoğlu; “Atatürk medeni dünyanın kabul ettiği demokratik bir yaşama kavuştuğumuz ve TBMM’nin açıldığı 23 Nisan tarihini çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Atatürk,” bugünün küçükleri yarının büyükleridir” diyerek sizlere vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Sizler de bu arzu ve gayrete sahip olmalısınız. Aydınlık yarınlar sizleri beklemektedir” diye konuşarak; “Bizlere bu günleri hediye eden fedakâr insanları rahmetle anıyor, sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyoruz” sözleri ile çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutladı.

IMG_0209

Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı, Türk milletinin tarihinin dönüm noktalarından biri olan TBMM’nin 95. Yıl dönümünü sevinç ve gururla kutlandığını vurgulayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “O gün Ankara’da doğan güneş, bugün tüm ülkeyi ısıtıyor. Çocuklarımızın sağlıklı, huzurlu ve geleceklerinden umutlu olmaları milletçe yarınlarımızdan emin olmamızı sağlayacaktır” dedi.

IMG_0220

“Bugün çocuklarımız Ataşehir’de dünya çocuklarıyla beraber sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz” diye konuşan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ı kutladı.

IMG_0237

Bu günün çocukların bayramı olduğunun altını çizen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu konuşmasını kısa tutacağını, çocukların oynaması eğlenmesi gereken günleri olduğunu vurgulayarak; “ Bugün çocukların bayramı. Fazla konuşmaya gerek yok. Bu güzel günü hep birlikte kutlayacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir meclis yok. Bu meclis bir kurtuluş savaşı sonucunda kurulmuştur. Sizler geleceğin teminatısınız. Bu vesile ile 95. Yılını kutladığımız bu bayramın tüm çocuklarımıza, hepimize kutlu olsun” sözleri ile öğrencilerin 23 Nisan Bayramını kutladı.

IMG_0258

Günün anlamı ile ilgili öğrenciler adına konuşma yapan Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden Ceren Toyga, çocuklar olarak bayramları çok sevdiklerini ama asıl bayramlarını cahilliği yenip demokrasiyi ülkenin her yanına yayıldığında yapacaklarını söyledi.IMG_0405

Konuk ekipler Almanya ve Macaristan’dan gelen çocuklar ile Ataşehir’deki okullara ait halk oyunu ekiplerinin sergilediği halk oyunu gösterileri ilgiyle izlendi.

IMG_0345

Ali Fuat Cebesoy’daki 23 Nisan Kutlama töreni, Ataşehir’de yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.

IMG_0561

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ